Τράπεζες: Δημοπραττούν ακίνητά τους για να διαχειριστούν κόκκινα δάνεια - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Τράπεζες: Δημοπραττούν ακίνητά τους για να διαχειριστούν κόκκινα δάνεια

Ένας μεγάλος αριθμός ακινήτων, ιδιωτών, αλλά και επαγγελματιών, που ανήκουν ήδη στο περιουσιολόγιο των τραπεζών, παίρνουν “εισιτήριο” για…πώληση, μέσα από προγραμματισμένες δημοπρασίες ακινήτων, με κλειστές προσφορές.


Την ερχόμενη εβδομάδα, δημοπρατούνται ηλεκτρονικά, μέσα από ειδική σελίδα, 57 ακίνητα που έχουν ήδη περιέλθει στην ακίνητη περιουσία της Τράπεζας Πειραιώς – έπειτα από μία ήδη επιτυχημένη δημοπρασία το Σεπτέμβριο – και σε δεκαπέντε ημέρες, η Εθνική Τράπεζα θα πωλήσει μέσω δημοπρασίας πάλι, μία σειρά από ακίνητα της, που υπερβαίνουν τα 130 συνολικά.

Πρόκειται για σπίτια, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα, αποθήκες, μονοκατοικίες, διαμερίσματα, και άλλα κτίρια, τα οποία έχουν ήδη εδώ και καιρό περιέλθει στην περιουσία των τραπεζών, λόγω κατάπτωσης εγγυήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Που σημαίνει, ότι ανήκουν πλέον  στις τράπεζες και όχι σε ιδιώτες .

Με τις δημοπρασίες αυτές αξιοποιούνται ακίνητα “κλειδωμένα” στις τράπεζες που σταδιακά , παραμένοντας αναξιοποίηταν, χάνουν την αξία τους,  απελευθερώνεται ρευστότητα και ταυτόχρονα, κινείται η αγορά.

Από την άλλη πλευρά, οι διαγωνισμοί αυτοί δεν έχουν σχέση με τους πλειστηριασμούς που γίνονται στα Ειρηνοδικεία (όπου εκεί ακό,η ο τίτλος ιδιοκτησίας ανήκει στον οφειλέτη και όχι στην Τράπεζα), ούτε με τους  ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος Νοεμβρίου.
Αποτελούν μία πάγια τακτική των Διευθύνσεων Ακίνητης Περιουσίας των τραπεζών και γίνεται για δικά τους πλέον ακίνητα, μέσω δημοπρασιών, με κλειστές προσφορές.

Αναφορικά με την Εθνική Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Περιουσίας της Τράπεζας αλλά και η θυγατρική της Probank leasing προχωρεί σε πώληση συνολικά 131 ακινήτων σε όλη τη χώρα, με  δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, με κλειστές προσφορές.

Οι κλειστές προσφορές θα υποβάλλονται σε διαφορετικές ημερομηνίες, μεταξύ 30ής Οκτωβρίου και 8ης Νοεμβρίου σε κατά τόπους καταστήματα που έχει ορίσει η Εθνική.

Ταυτόχρονα, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, η θυγατρική της Εθνικής, Probank Leasing, βγάζει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές προσφορές 15 επαγγελματικά ακίνητα (ξενοδοχεία, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βιομηχανικά κτίρια).

Στα 131 προς πώληση ακίνητα, περιλαμβάνονται 61 διαμερίσματα, 37 εξοχικά, 8 καταστήματα ή γραφεία, 11 οικόπεδα, 10 αγροτεμάχια, 3 αποθήκες και 1 κτίριο βιοτεχνίας.
Η πλειονότητα των διαμερισμάτων βρίσκεται στο Λεκανοπέδιο Αττικής (32) ενώ μόλις 5 στον νομό Θεσσαλονίκης. Με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια, μετά τον νομό Αττικής, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν τα Δωδεκάνησα. Η Εθνική θα εκπλειστηριάσει 12 εξοχικά, 6 διαμερίσματα και 5 αγροτεμάχια στον νομό.


Πηγή: News247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad