Φωνή αγωνίας χωρίς ανταπόκριση! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Φωνή αγωνίας χωρίς ανταπόκριση!



Η επιστολή του Στέφανου Μίλερ, μιλά ίσως περισσότερο με τον καημό ενός πατριώτη και λιγότερο με την πικρία ενός ξένου η φωνή αγωνίας ενός ανθρώπου που έδωσε πνοή ζωής στην αρχαία Νεμέα.
H φωνή αγωνίας για έναν αρχαιολογικό χώρο από τους πιο όμορφους της Πελοποννήσου και έργο ζωής για τον ίδιο που αντιμετωπίζει και πάλι το ίδιο θλιβερό πρόβλημα να μην έχει φύλακες,  με αποτέλεσμα  να κινδυνεύει να κλείσει αφού και οι τελευταία φύλακες θα φύγουν το πολύ σε ένα μήνα.

Ο καθηγητής και ανασκαφέας της Νεμέας Στέφανος Μίλερ, ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του στον τόπο που εχει γίνει πιά Στέφανος(είναι εδώ και δεκαετίες μόνιμος κάτοικος της περιοχής),

Ο Μίλερ δεν είναι τυχαία περίπτωση. Ο διδάσκων στο Μπέρκλεϊ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει και να αξιοποιήσει πόρους από Ελληνες και ξένους χορηγούς μέσα από τη διαφάνεια του σωματείου «Οφέλτης». Ταυτόχρονα έχει κάνει τη Νεμέα γνωστή στα πέρατα του κόσμου, χάρη στην αναβίωση των αγώνων που συγκεντρώνουν ανθρώπους από εκατοντάδες διαφορετικές εθνικότητες, ως δρομείς, εθελοντές και υποστηρικτές. Οι ντόπιοι αισθάνονται εξαιρετικά υπερήφανοι.

Δηλώνει σήμερα απογοητευμένος τόσο από την τωρινή κατάσταση όσο και από τη γενικότερη συμπεριφορά των ελληνικών κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται εδώ.
Και ενώ υπάρχει αύξηση των επισκεπτών η αγωνία του είναι αν θα είναι ανοιχτός ο χώρος να τον επισκεφθούν ή θα πρέπει να φύγουν και έχει δίκιο έτσι χάνονται έσοδα από το κράτος και από τους επισκέπτες χάνεται η ευκαιρία να θαυμάσουν έναν αρχαιολογικό χώρο διαμάντι για την περιοχή

Ο χώρος πρέπει να φυλάσσετε μέρα και νύχτα. Σε έναν αφύλακτο χώρο χωρίς επαρκεί φωτισμό θα υπάρχουν τα φαινόμενα όπως το να γράφουν ονόματα δίπλα στα ονόματα αθλητών συνθήματα που όλοι έχουμε δει έναν αρχαιολογικό χώρο που άρχισε να μπαίνει στον χάρτη των ταξιδιωτικών πρακτορείων
Η τοπική δημοτική αρχή πρέπει να πιέσει και οι ελληνικές κυβερνήσεις πρέπει, επιτέλους, να σκεφθούν διαφορετικά και να εκμεταλλευτούν τον θησαυρό αυτής της χώρας.


Σε ευχαριστούμε κ.Στέφανε Μίλλερ

Μαύρου Σοφία

Diogenis Press




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad