Και τώρα γιατρέ τι κάνουμε ; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Και τώρα γιατρέ τι κάνουμε ;



Το πράγμα με το Νίκο Σταυρέλη φαινόταν εδώ και καιρό. Ήμασταν το πρώτο ΜΜΕ στην Κορινθία που αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες τη συντονισμένη παρουσία Τζαναβάρα - Σταυρέλη στα Αθίκια περίπου ενάμιση μήνα πριν και ουσιαστικά προαναγγείλαμε το αναμενόμενο.

Τώρα που πολλοί θα ασχολούνται με το Νίκο Σταυρέλη, εμείς και πάλι θα πάμε ένα βήμα πιο μπροστά.

Ας δούμε πρώτα το βίντεο για να θυμηθούμε τι είπε ο Σταυρέλης :



Βασικά στοιχεία :

1. Ο Ν.Σταυρέλης ούτε μια φορά δεν αναφέρει το όνομα του Αλέξανδρου Πνευματικού.

2. Ούτε μια φορά δεν αναφέρει την παράταξη Πορεία Ευθύνης του Αλέξανδρου Πνευματικού.

3. Δεν κάνει καμία αναφορά σε αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους ή παλαιότερους συνυποψηφίους του.

4. Στέκεται στα 8 πρώτα χρόνια και διαχωρίζει τη θέση του από τις παραμονές του 2014 και μετά. Εξάλλου ελάχιστα έπαιξε και κατά την προεκλογική περίοδο στο προσκήνιο.

5. Πολύ προσεκτικά αναφέρεται σε όλο το Δήμο και μιλά για πανκορινθιακή κίνηση.

6. Επικεντρώνεται σε δημόσιες συμπεριφορές, κοινωνικές υπηρεσίες, σε μειώσεις πόρων που έγιναν στην κοινωνική πολιτική. Μιλά για την καθημερινότητα του πολίτη, για διακρίσεις σε αθλητικά σωματεία και για αναγκαία έργα προστιθέμενης αξίας.

Συνοπτικά : Ο Σταυρέλης επιχειρεί έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό και θέλει να βγει από το κάδρο της Πορείας Ευθύνης και του προσώπου του Πνευματικού. Το ίδιο κάνει και με τους περισσότερους συνεργάτες του Δημάρχου. Η σημείωση για τα 8 χρόνια προδίδει ότι η ιδέα της υποψηφιότητας για τη θέση του Δημάρχου δεν είναι πρόσφατη, υπήρχε τουλάχιστον πριν από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Εστιάζει ακριβώς στα θέματα που ξέρει ότι αποτελούν διαχρονικές αδυναμίες του κ Πνευματικού. Και δεν διστάζει να τα συγκεκριμενοποιήσει σε τίτλους. Αναφέρει το πανκορινθιακό στοιχείο γιατί στοχεύει σε όλο το δήμο και όχι σε μια μόνο περιοχή, στην περιοχή καταγωγής του, ή μόνο στην πρωτεύουσα.

Και γιατί τώρα όλα αυτά έχουν σχέση με τον Χρήστο Χασικίδη ...

Γιατί ο Σταυρέλης έκανε ακριβώς αυτό που δεν έκανε ο Χασικίδης ούτε το 2010, ούτε το 2014. Ο Σταυρέλης τόλμησε αυτό που ο γιατρός δεν τόλμησε 2 φορές που είχε καθοριστική ευκαιρία.

Υπενθυμίζουμε. Το 2010 ο κ Χασικίδης μέχρι την τελευταία στιγμή εμφανιζόταν ως πιθανός υποψήφιος. Την ύστατη ώρα κατέληξε σε συμφωνία με τον κ Πνευματικό. Οι φήμες της εποχής εκείνης έλεγαν ότι μάλιστα είχε συμφωνηθεί να συμπορευτεί το 2010 για να είναι ο ίδιος υποψήφιος Δήμαρχος και να έχει τη στήριξη του κ Πνευματικού την επόμενη φορά. Το 2014 πάλι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν βέβαιη την υποψηφιότητα. Ακόμα και να έχανε, σίγουρα δεν θα κέρδιζε ο κ Πνευματικός και θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια λογική συνέχεια με ισχυρή δυναμική για το 2019.

Αντιθέτως ο γιατρός επέλεξε να κάνει πίσω ακόμα μια φορά και τιμήθηκε με τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που τον βάζει και θα τον βάζει κάθε φορά στο κάδρο δίπλα στον Αλέξανδρο Πνευματικό.

Δεν ήταν λίγοι οι φίλοι του που το 2014 μιλούσαν για μοιραίο λάθος. Όπως δεν είναι και λίγοι αυτοί που στο Χιλιομόδι από την επόμενη μέρα των εκλογών του 2014 δηλώνουν δεξιά και αριστερά ότι θα ξανακατέβουν μόνο αν κατέβει ο Χασικίδης για δήμαρχος. Αναφερόμαστε σε δυνατούς σημερινούς παίχτες του συνδυασμού του κ. Πνευματικού.

Η χρονική συγκυρία που επιλέγει ο Νίκος Σταυρέλης δεν είναι τυχαία. Είναι κίνηση ματ που προλαβαίνει ακόμα και τη σκέψη του γιατρού. Γιατί ο κ. Σταυρέλης βάζει μπροστά με ορίζοντα διετίας τις ετοιμασίες του και θα κινείται άνετα και μάλιστα εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Εκτός αν ζητηθεί η παραίτηση του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου όπως έγινε με την περίπτωση της κας Χρισταρά (οι φήμες λένε ότι της ... ζητήθηκε ... να παραιτηθεί και από δημοτική σύμβουλος ... οικειοθελώς).

Και τώρα γιατρέ μου τι κάνουμε ;

Δύσκολα τα πράγματα. Γιατί και τα χρόνια περνάνε.

Αν και εδώ που τα λέμε ο γιατρός διαπρέπει σε μεγάλα συνέδρια Καρδιολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι πιθανό μετά από δύο χαμένες ιδανικές ευκαιρίες να έχει βγάλει από το μυαλό του το ενδεχόμενο της Δημαρχίας και να κοιτάει αλλού.

Όπως και να το κάνουμε, όταν μόνος σου παίρνεις 2.500 σταυρούς χωρίς να έχεις κάνει ούτε μια δημόσια δήλωση, ε λογικά περνάνε και άλλα πράγματα από το μυαλό σου.

Σωστά γιατρέ ;




ΚΡΖ


Diogenis Press


Πηγή βίντεο : KorinthosNews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad