Ποιες είναι οι απαραίτητες οφθαλμολογικές εξετάσεις για παιδιά 4-6 ετών - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ποιες είναι οι απαραίτητες οφθαλμολογικές εξετάσεις για παιδιά 4-6 ετών



«Η καλύτερη θεραπεία  είναι η πρόληψη και αυτό χρειάζεται να γίνει κανόνας για όλους μας σήμερα και πιο συγκεκριμένα σε όσους είναι γονείς»

Σε προληπτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις χρειάζεται να υποβάλλονται όλα τα παιδιά – κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας (4 έως 6 ετών) – τονίζουν οι οφθαλμίατροι!


Κι αυτό γιατί πολλές οφθαλμολογικές παθήσεις μπορούν να προληφθούν και να θεραπευτούν πιο εύκολα και με καλύτερα αποτελέσματα, αν διαγνωστούν στην προσχολική ηλικία, αντίθετα δε αν δεν εντοπιστούν έγκαιρα μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα όρασης.

«Η καλύτερη θεραπεία  είναι η πρόληψη και αυτό χρειάζεται να γίνει κανόνας για όλους μας σήμερα και πιο συγκεκριμένα σε όσους είναι γονείς» τονίζει ο διαπρεπής  χειρουργός οφθαλμίατρος  Δρ. Ιωάννης Μάλλιας και προσθέτει: «Κάθε παιδί χρειάζεται να εξετάζεται προληπτικά τις πρώτες ημέρες μετά την γέννησή του και για ευνόητους λόγους μέσα στο μαιευτήριο. Προληπτικά, η οφθαλμολογική εξέταση είναι αναγκαία να επαναλαμβάνεται όταν το παιδί βρίσκεται στην προσχολική ηλικία  (4 έως 6 ετών)». – Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους στην πρώτη οφθαλμολογική εξέταση, η οποία πραγματοποιείται μέσα στο Μαιευτήριο, γίνεται έλεγχος:

συγγενών ανωμαλιών των βλεφάρων
άλλων επικουρικών μορίων
ύπαρξης μονόπλευρης ή αμφοτερόπλευρης βλεφαρόπτωσης
των αντανακλαστικών της κόρης
ύπαρξης κολοβώματος στην ίριδα
μερικής ή ολικής ετεροχρωμίας της ίριδας
της οφθαλμοκινητικότητας
της ύπαρξης ή όχι στραβισμού
για την ύπαρξη Συγγενούς Καταρράκτη ή Γλαυκώματος
συγγενούς θόλωσης του κερατοειδούς.           


ΠΗΓΗ:kontasou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad