Γιατί κάποιοι άνδρες δεν βγάζουν γένια - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Γιατί κάποιοι άνδρες δεν βγάζουν γένια



Χάρη στους χίπστερ η γενειάδα έγινε και πάλι μόδα και έτσι οι αξύριστοι άντρες δεν θεωρούνται πλέον απεριποίητοι.

Ούτως ή άλλως βέβαια, τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί η άποψη -σε γυναίκες και άντρες- ότι όσοι είναι αξύριστοι είναι και πιο γοητευτικοί. Το ερώτημα όμως είναι τι συμβαίνει τελικά με εκείνους που έχουν κατά κάποιο τρόπο κολλήσει σε εκείνο το στάδιο που βγάζουν απλά χνούδι ή δεν μεγαλώνουν με γρήγορους ρυθμούς τα γένια τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μία ορμονική χημική ουσία που ονομάζεται διυδροτεστοστερόνη (DHT )η οποία συνδέεται τόσο με την φαλάκρα και την τεστοστερόνη είναι υπεύθυνη για τον ρυθμό που μεγαλώνουν τα γένια.

«Η DHT είναι μια τροποποιημένη, πιο δραστική μορφή τεστοστερόνης», δήλωσε στο Men’s Health o Joshua Zeichner, Διευθυντής Καλλυντικών και Κλινικών Ερευνών στη Δερματολογία και συνέχισε: «Στο σώμα σας, η τεστοστερόνη μετατρέπεται σε DHT, η οποία ασκεί ισχυρότερες επιδράσεις από την ίδια την τεστοστερόνη».

Άρα όλα εξαρτώνται από το πώς αντιδρά το σώμα στην τεστοστερόνη. Έτσι εάν είστε πιο ευαίσθητοι σε αυτή, τότε τα γένια σας θα αναπτυχθούν περισσότερο.

Σημαντικό ρόλο όμως παίζει και η γενετική καθώς αν ο πατέρας σας δεν έβγαζε πολλά γένια τότε μπορείτε να τον θεωρήσετε υπεύθυνο στην περίπτωση που συμβαίνει το ίδιο και σε σας.

Ωστόσο, αν θέλετε τόσο πολύ να αποκτήσετε και εσείς μακριά και πλούσια γένια σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής όπως να ξεκινήσετε γυμναστική, να χάσετε βάρος, να σταματήσετε το αλκοόλ, να τρώτε πιο υγιεινές τροφές και κυρίως καρύδια, σπόρους, καρύδα και ελαιόλαδο. Παράλληλα μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για να ελέγξετε τις ορμόνες στον οργανισμό σας.



Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad