«Προβληματική» η διοικητική κράτηση αλλοδαπών σε Αττική και Κόρινθο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

«Προβληματική» η διοικητική κράτηση αλλοδαπών σε Αττική και Κόρινθο



«Προβληματική» χαρακτηρίζει η μη κυβερνητική οργάνωση «Αίτημα» την κατάσταση του συστήματος διοικητικής κράτησης των πολιτών τρίτων χωρών στους χώρους της Αττικής και της Κορίνθου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τα προβλήματα εντοπίζονται μεταξύ άλλων στην κράτηση των ευάλωτων ατόμων, στην παρατεταμένη κράτηση, στη συνεχιζόμενη χρήση ακατάλληλων χώρων κράτησης (προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης αλλοδαπών Ταύρου και αστυνομικά τμήματα), στην ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην απουσία διερμηνείας και στις συνθήκες υγιεινής.

H οργάνωση εξάλλου, εκφράζει «σοβαρό προβληματισμό αλλά και έντονη ανησυχία» για τα ευρήματα της πρόσφατης έκθεσης της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτήν. Εντοπίζει έλλειψη συμμόρφωσης των ελληνικών αρχών στις περισσότερες από τις επαναλαμβανόμενες συστάσεις της Επιτροπής, ενώ προσθέτει ότι «προκαλεί σκεπτικισμό» το γεγονός, ότι για τις καταγγελίες που αφορούν κακομεταχείριση στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκη, διενεργήθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, από την οποία δεν προέκυψαν στοιχεία για τη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων.

Η οργάνωση καλεί τις αρμόδιες αρχές να εναρμονίσουν τις συνθήκες κράτησης με τη σχετική νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad