Γιατί ο κ. Πνευματικός χαρακτηρίστηκε ως ανεπιθύμητος στην Ουκρανία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Γιατί ο κ. Πνευματικός χαρακτηρίστηκε ως ανεπιθύμητος στην Ουκρανία



Επειδή επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου παραπληροφόρηση σχετικά με την απαγόρευση εισόδου του κ. Πνευματικού στην Ουκρανία, όσοι θέλετε διαβάστε τα κάτωθι γιατί ο χαβαλές έχει και όρια. Ο κ. Πνευματικός χαρακτηρίστηκε ως ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στην Ουκρανία, όχι γιατί πήγε στη Σεβαστούπολη ή γιατί αδελφοποιήθηκαν οι δύο περιοχές (Κόρινθος - Σεβ/πολη), αλλά γιατί :

 1. Ενώ υπήρχε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Κορίνθου και Σεβαστούπολης από τις 28 Μαρτίου 2013, ο κ. Πνευματικός πηγαίνει το Σεπτέμβριο του 2015 στην Σεβαστούπολη και υπογράφει εκ νέου το Πρωτόκολλο δηλώνοντας ότι αναγνωρίζει την κυριαρχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κριμαία.

2. Δηλώνει επίσης ότι το Πρωτόκολλο έπρεπε να υπογραφεί ξανά γιατί "η Κριμαία άλλαξε κρατική οντότητα χωρίς να πέσει μια τουφεκιά".

3. Όλα αυτά τα κάνει εν γνώσει του, προκειμένου να ικανοποιήσει καθαρά ψηφοθηρικούς σκοπούς σε σχέση με συγκεκριμένο σύλλογο στην Κόρινθο.

4. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, δέχθηκε προειδοποιήσεις από το Ελληνικό ΥΠΕΞ τις οποίες και αγνόησε.

5. Εν γνώσει του την περίοδο εκείνη εμφανίστηκε σε ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα και δεκάδες ιστοσελίδες γνωρίζοντας τρομερή δημοσιότητα, ακριβώς επειδή κανείς άλλος εν ενεργεία κρατικός αξιωματούχος δεν αναγνώριζε την προσάρτηση της Κριμαίας και μάλιστα με την υπογραφή κειμένου που να αποδεχόταν την περιοχή ως ρωσική.

6. Τα φιλικά του ΜΜΕ στην Κόρινθο ΤΟΝ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ σε μια βλακώδη ρητορική που τον εμφάνιζε - προφανώς με τη δική του συγκατάθεση ως "εκείνον που τόλμησε να τα βάλει με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ" και που "έσπασε το εμπάργκο της Δύσης στη Ρωσία".

Τα παραπάνω δεν είναι πλάκα και αποτελούν ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ για μια χώρα που μετρά μέχρι στιγμής 10.000 νεκρούς (με συγκρατημένες εκτιμήσεις οι απώλειες όλων των πλευρών), οι μισοί σχεδόν εκ των οποίων πολίτες.

Επειδή μάλιστα σε κάποιο site της Κορίνθου διάβασα το εκπληκτικό απολογητικό "εμείς πάντως διαφωνούμε με τη στάση της Ουκρανίας", δεν σας ρώτησε κανείς και δεν ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ να διαφωνήσετε ή να συμφωνήσετε. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ουκρανίας. Όπως και σε εμάς ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ να έρθει ένας Δήμαρχος άλλης χώρας και να λέει "τι ωραία που θα ήταν να ήταν τουρκική η Θράκη", ή να πήγαινε στα Σκόπια και να έλεγε "παρευρίσκομαι σήμερα στην αυθεντική Μακεδονία", ή να δήλωνε ότι καλώς βρίσκονται τα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο. Καλό είναι με ορισμένα πράγματα να είμαστε σοβαροί. Δεν είναι όλα πλάκα.

Ο κ. Πνευματικός καλά θα κάνει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ελληνικό ΥΠΕΞ που δεν τον διώκει βάσει του Άρθρου 141 και ένα μεγάλο συγγνώμη στους ανθρώπους που προκάλεσε αναστάτωση και τους οποίους επίσης δεσμεύει πιθανώς για κάποια δική τους μετάβαση αν θελήσουν στην Ουκρανία. Τις επόμενες μέρες θα πούμε περισσότερα. Αλλά αυτά δεν θα τα διαβάσετε πουθενά αλλού ...

Του Βασίλη Μπαλάφα από το Facebook


Δείτε και τα σχετικά βίντεο με δηλώσεις του 2015 :










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad