Μήπως πάσχεις και εσύ από nomophobia; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Μήπως πάσχεις και εσύ από nomophobia;



Ξυπνάτε το πρωί. Πιθανότατα η πρώτη κίνηση που κάνετε πριν καν σηκωθείτε από το κρεβάτι είναι να πιάσετε το κινητό και να δείτε τι παίζει στα social media και αν σας θυμήθηκε κανείς.

Σηκώνεστε, πίνετε καφέ, ντύνεστε, παίρνετε τα απαραίτητα για τη δουλειά και φεύγετε. Βρίσκεστε στον δρόμο, όταν συνειδητοποιείτε πως δεν έχετε το κινητό σας. Ψάχνετε τσέπες, τσάντες, τρελαίνεστε και καταλαβαίνετε πως το έχετε ξεχάσει σπίτι.

Σας έχει πιάσει ένα μικρός πανικός.

Ηρεμήστε.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πάσχετε από Nomophobia.

«Οι άνθρωποι βιώνουν συναισθήματα άγχους και δυσαρέσκειας όταν αποχωρίζονται το τηλέφωνό τους» σχολιάζει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Κιμ Κι Τζουν.

Σύμφωνα με ομάδα ερευνητών από το Χονγκ Κονγκ οι άνθρωποι που υποφέρουν περισσότερο από το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν το smartphones του ως μέσο αποθήκευσης φωτογραφιών, μηνυμάτων και βίντεο.

Η ανάγκη του κινητού είναι τέτοια που πολλοί δήλωσαν πως αισθάνονται «πληγωμένοι» χωρίς αυτό στα χέρια τους και γνωρίζουν το έχουν μακριά τους.

Παράλληλα, αμερικανική μελέτη υποστηρίζει πως... μια μέρα μακριά από το smartphone μπορεί να προκαλέσει σε αρκετούς υψηλότερη πίεση και να αυξήσει τους παλμούς.



Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad