Είστε passe και…νερόβραστοι - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Είστε passe και…νερόβραστοι




Eκπρόσωποι της κεντροαριστεράς. Σαν ορφανά μιάς δύσκολης γέννας σε αναζήτηση ιδεολογικής ταυτότητας, σαν από μία άλλη εποχή από το παρελθόν χωρίς καμία ρεαλιστική πρόταση για λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

Την στιγμή που οι Έλληνες πεινάνε, ξένα funds υφαρπάζουν επιχειρήσεις, μάνες εκπορνεύονται για να ταίσουν τα παιδιά τους, οι εκπρόσωποι ενός χώρου που κάποτε ήταν στήριγμα για τον λαό, είναι σαν να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Σαν κομματάρχες της δεκαετίας του ’60, μοιράζουν την σημαδεμένη τράπουλα.

Οι εκπρόσωποι της κεντροαριστεράς που διεκδικούν την εξουσία και ως ψωνισμένα ανθρωπάκια προσπαθούν να μας πείσουν -ο καθένας για την πάρτη του- ότι “αυτός θα μας σώσει καλύτερα”, αν πάρει στα χέρια του την παράταξη.

Κρύος ιδρώτας με λούζει στην σκέψη και μόνο ότι κάποιος από αυτούς θα μπορούσε να πάρει ένα υπουργείο για παράδειγμα.

Ανέραστοι με την πολιτική, χωρίς πάθος, φαντασία και όραμα είναι το συμπέρασμα μου από τις τηλεοπτικές τους αναμετρήσεις.

Αλληθωρίζουν μία δεξιά, μία αριστερά και επικαλούνται την ενότητα -σικ για άγρα ψήφων- χωρίς να μας έχουν πει τι θα κάνουν για τα μνημόνια, την πείνα του Ελληνικού λαού, το εκλογικό σύστημα και τα άλλα προβλήματα, αλλά στηρίζουν -στην πλειοψηφία τους- το ιδεολόγημα της ελεύθερης αγοράς.

Φαντάζομαι ο καθένας ξεχωριστά και βάση το κόμμα του, θα κάνει ότι νομίζει όταν έρθει η κρίσιμη ώρα.

Πως είπαμε θα λέγεται ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς;

Τι δεν είπαμε;

Αχ, αχ ενότητα.

Πολιτικάντηδες σε άγρα ψήφων. Και με λυπεί το γεγονός ότι ανάμεσα τους βρίσκεται και η κόρη του αείμνηστου Γεννηματά.

Ο Γιώργος Γεννηματάς, αυτή η εξέχουσα προσωπικότητα που με όρκισε Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ. Αυτός ο έντιμος Έλληνας πολιτικός. Η στόφα του πολιτικού που έχει ανάγκη η χώρα, διαχρονικά.

Οι κομματάρχες λοιπόν της κεντροαριστεράς χωρίς όνομα και ταυτότητα.

“Σήκω Ανδρέα, να τους δεις”…γιατί μπορεί Ανδρέα να σε αποκαθήλωσαν -όπως διαβάζω- φωτογραφικά, αλλά την θέση σου θέλουν να πάρουν…

Καλά Λαλιώτη εσύ πως το άντεξες αυτό; Ακόμα δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον Ανδρέα. Αν και μία φωτογραφία του Πολλάκη θα σου πήγαινε καλύτερα.

Το κρύβουν βέβαια γιατί απλά εσύ είσαι λέει πια ξεπερασμένος…ενώ ο Σταύρος, η Φώφη, ο Καμίνης και οι λοιποί συγγενείς είναι μοντέρνοι και εκτός κοινωνικής πραγματικότητας.

Δεν ξέρω τελικά αν αυτός ο αχταρμάς είναι για γέλια ή για κλάματα, αλλά ένα είναι σίγουρο ότι αυτός ο νέος πολιτικός φορέας μοιάζει από την γέννηση του γερασμένος, ξεκομμένος από την Ελληνική κοινωνία.

Μία κοινωνία που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το ποιός από εσάς θα πάρει την καρέκλα!

Και σταματήστε την διαδικασία γιατί κανείς από εσάς δεν μπορεί να αναστήσει την κεντροαριστερά.

Είστε «άχρωμοι και άοσμοι», δεν έχετε την στόμφα του ηγέτη και δεν μπορείτε να εμπνεύσετε τον λαό να σας εμπιστευτεί.

Στην εποχή μας, τα βαρύγδουπα ονόματα δεν μετράνε.

Αυτό που μετράει είναι ένα άγνωστο και νέο πρόσωπο, απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Ένα άγνωστο και νέο πρόσωπο με φαντασία και όραμα σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου που θα μπορεί να τραβήξει τον κόσμο, να τον πείσει.

Εσείς πια δεν μπορείτε. Είστε τα καραγκιοζάκια του Λαλιώτη (καλός, χρυσός αλλά ξεπερασμένος).

Πέρασε η μπογιά σας, η εποχή σας. Είστε passe. Δεν μπορείτε να μιλήσετε στην καρδιά, να αγγίξετε τις ευαίσθητες χορδές του κόσμου, να αγγίξετε την ψυχή του λαού γιατί απλά δεν έχετε ψυχή.

Είστε passe και…νερόβραστοι.

Φύγετε, φύγετε, φύγετε



Γράφει ο Αλέξιος Κοιμήσης [alexioskimisis.gr]

Κάτι παραπάνω από φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που στάθηκε δίπλα του στις πιο δύσκολες ώρες της ζωής του. Με αξιοπρέπεια και σαβασμό προς τον ιστορικό ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Οπως στέκεται σε όλους τους ανθρώπους που εκτιμά. Μιλάμε για τον Αλέξιο Κοιμήση, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος ο οποίος εξαπολύει μύδρους κατά των υποψηφίων της Κεντροαριστεράς και του σχετικού καρκατσολιού που βρίσκεται σε εξέλιξη.



Πηγή:kourdistoportocali.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad