Tρόποι να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει το διάβασμα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Tρόποι να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει το διάβασμα



Το διάβασμα ανοίγει νέους ορίζοντες, μας βοηθά να σκεφτόμαστε πιο σφαιρικά, ενισχύει τη φαντασία μας και μας κάνει να ‘ζούμε’ πολλές ζωές ταυτόχρονα μέσα από τις σελίδες ενός καλού βιβλίου.

Πως θα κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει το διάβασμα;

-Ξεκινήστε από νωρίς: Ήδη από τους πρώτους μήνες του μωρού σας, μπορείτε να του διαβάζετε παραμύθια πριν πάει για ύπνο. Σκοπός είναι να κάνετε το διάβασμα μέρος της καθημερινότητά του. Στη συνέχεια μπορείτε να ορίζετε 1 ή 2 ώρες μέσα στην ημέρα που το παιδί θα διαβάζει μερικές σελίδες από το βιβλίο του.

-Επιλέξτε τα σωστά βιβλία: Επιλέξτε βιβλία ανάλογα με την ηλικία του αλλά και τα ενδιαφέροντά του ώστε να μη το βαριέται και να θέλει να μάθει τι θα γίνει στη συνέχεια. Όσο είναι μικρό, μπορείτε να διαβάζετε μαζί του ώστε να περνάτε και ποιοτικό χρόνο μαζί.

-Συζητήστε για βιβλία: Μιλήστε για το βιβλίο που του άρεσε πολύ, για εκείνο που του άρεσε λιγότερο, για την αγαπημένη του ιστορία κ.α. Μοιραστείτε δικά σας αναγνώσματα και γενικά, συζητήστε για τη λογοτεχνία. Προτείνετέ του κάποιο βιβλίο και όταν μεγαλώσει λίγο, μπορεί να επιλέγει μόνο του το βιβλίο που επιθυμεί να διαβάσει μετά.

-Βιβλιοθήκη στο παιδικό δωμάτιο: Τοποθετήστε μία βιβλιοθήκη στο δωμάτιό του ώστε το παιδί σας να μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιλέξει κάποιο βιβλίο αν θελήσει να το διαβάσει. Μία εύκολη πρόσβαση σε βιβλία είναι ο καλύτερος τρόπος να τα γνωρίσει.

-Να διαβάζετε: Αν είστε και εσείς λάτρεις των βιβλίων, τότε σίγουρα το παιδί θα μοιραστεί αυτή σας την αγάπη. Αν είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας και του σπιτιού σας, τότε έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε. Δηλαδή, το παιδί σας να λατρέψει το διάβασμα και να αναζητά συνεχώς καινούργια αναγνώσματα.


ΠΗΓΗ:4moms.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad