To πρώτο «Offroad διαμέρισμα» (vid) - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

To πρώτο «Offroad διαμέρισμα» (vid)



To Living Vehicle σχεδιάστηκε για τους φίλους των τροχόσπιτων, που θέλουν να απολαμβάνουν ταυτόχρονα τις ανέσεις ενός πολυτελούς διαμερίσματος, αλλά και να μπορούν να κατασκηνώνουν και εκτός ασφάλτου. Εμπνευστής του είναι ο Μάθιου Χόφμαν από την Καλιφόρνια, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το δημιούργημά του δεν αποτελεί ένα απλό ρυμουλκούμενο, αλλά μία μικρή, τροχήλατη κατοικία.

Φρόντισε μάλιστα, να της επεκτείνει το πεδίο…δράσης της και στο χώμα με ορισμένα καινοτόμα συστήματα. Ετσι διαθέτει το Living Vehicle ειδικές αναρτήσεις για Offroad διαδρομές, ενώ απέχει αρκετά από το οδόστρωμα και το πάτωμα έχει εφοδιαστεί με προστατευτικές ποδιές, όπως συμβαίνει στα καθαρόαιμα οχήματα εκτός δρόμου. Ωστόσο τα οκτώ μέτρα μήκους του μοντέρνου τροχόσπιτου με το τετραγωνισμένο σχήμα, κάνουν απαγορευτικά τα ταξίδια μέσω στενών, ορεινών δρόμων.

Στο εσωτερικό του Living Vehicle υποδέχεται τον ιδιοκτήτη του ένας πλήρως εξοπλισμένο διιαμέρισμα, που δεν έχει καμία σχέση με το απλό και λιτό Camping. Θεωρητικά μπορούν να βολευτούν έως έξι άτομα, ωστόσο στην πραγματικότητα προσφέρεται για τη φιλοξενία ενός ζεύγους, χειμώνα καλοκαίρι όμως και ανεξάρτητα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες και τις καιρικές συνθήκες. Η εταιρεία Hofman Architecture το έχει εφοδιάσει με διπλά παράθυρα και τέλειες μονώσεις, ενώ τα υδραυλικά, η αποχέτευση και τα συστήματα εξαερισμού βρίσκονται σε κλιματιζόμενο χώρο, για να μην υπερθερμαίνονται ούτε και να κινδυνεύουν να παγώσουν.

Δίπλα στο μεγάλο διπλό κρεβάτι της κρεβατοκάμαρας υπάρχει ένας καναπές, που γίνεται κρεβάτι και άλλο ένα κρυφό κρεβάτι με μοτοράκι, για να εξαφανίζεται στην οροφή. Στο σαλόνι προβλέπονται μία τηλεόραση 32 ιντσών και ένα προηγμένο ηχοσύστημα με τέσσερα ηχεία, αλλά και μία μπαλκονόπορτα, που οδηγεί σε μία μικρή βεράντα. Η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με ανοξείδωτο νεροχύτη, δίφυλλο ψυγείο και φούρνο φυσικού αερίου, ενώ μπορεί να παραγγελθεί και μία ηλιακή εγκατάσταση 600 Watt με την αντίστοιχη μπαταρία για ενεργειακή αυτονομία. Στο Living Vehicle μπορούν να ζήσουν με αυτάρκεια δύο άτομα επί σχεδόν έναν μήνα, εφόσον έχουν φροντίσει για τις ανάλογες προμήθειες. Αν μάλιστα υπάρχει πόσιμο νερό στο σημείο, που βρίσκονται, τότε ο συγκεκριμένος χρόνος μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Το κουκλίστικο διαμέρισμα επί τροχών επιτρέπεται να ρυμουλκείται μόνον από οχήματα εκτός δρόμου, SUV και Pick-Up, ενώ οι τιμές του ξεκινούν στις ΗΠΑ από 129.995 δολάρια. Όσο δηλαδή και μία μικρή κατοικία!





Πηγή:.reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad