Επιχειρήσεις δίνουν το δώρο Χριστουγέννων και το παίρνουν πίσω - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Επιχειρήσεις δίνουν το δώρο Χριστουγέννων και το παίρνουν πίσωΟ Γιάννης Βασιλόπουλος μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ δήλωσε ακόμη ότι πάνω από το 50% των εργαζομένων έχει δηλωθεί για 4ωρη εργασία αλλά εργάζονται 8 και 10 ώρες

Το φαινόμενο, επιχειρήσεις να δίνουν το δώρο Χριστουγέννων για να αποφύγουν τη διαδικασία του αυτόφωρου και στη συνέχεια το ζητούν πίσω με την απειλή της απόλυσης.

Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Γιάννης Βασιλόπουλος μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, με αφορμή το νέο κρούσμα που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε ότι συνήθως το πρόβλημα εντοπίζεται σε εταιρίες καθαριότητας. Πρόσθεσε ότι πολλοί εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να μπει φρένο στη βαρβαρότητα που έρχεται.

Τόνισε ακόμη ότι πάνω από το 50% των εργαζομένων έχει δηλωθεί για 4ωρη εργασία αλλά εργάζονται 8 και 10 ώρες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν άλλωστε την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, επιχειρήσεις έχουν καταβάλει με τραπεζική κατάθεση – όπως ορίζει πλέον ο νόμος – το δώρο των Χριστουγέννων αλλά στη συνέχεια ζητούν από τους εργαζομένους τους να κάνουν ανάληψη και να τους τα επιστρέψουν.

Υπάρχουν δε, και αρκετοί επιχειρηματίες που βάζουν το δώρο των Χριστουγέννων αλλά όχι τον μισθό.

ΠΗΓΗ:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad