Φτιάξτε γλυκά Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια με τα παιδιά σας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Φτιάξτε γλυκά Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια με τα παιδιά σας



Παίξτε με τα παιδιά σας και δημιουργήστε τα πιο νόστιμα σπιτάκια.

Υλικά

900 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. σόδα
½  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
4 κ.γ. κανέλα σκόνη
1 ½  κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
1 κ.γ. αλάτι
225 γρ. βούτυρο γάλακτος
200-300 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αβγά
300 γρ. μέλι
Διάφορες καραμέλες για διακόσμηση
Διαδικασία
Πριν ξεκινήσετε τη συνταγή εκτυπώστε το πατρόν που θα βρείτε εδώ. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε, εν τω μεταξύ, στο μίξερ ένα ένα τα αβγά και στο τέλος το μέλι.

Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο, για τουλάχιστον μία ώρα, για να σφίξει το μείγμα.

Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβουμε με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του σπιτιού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα. Με τη βοήθεια Royal icing κολλάμε τα κομμάτια του σπιτιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιούμε αρκετά μεγάλη ποσότητα της κόλλας μας και αφήνουμε να στεγνώσει λίγο για να συνεχίσουμε με τη διακόσμηση.

Στη συνέχεια, έχοντας royal icing μέσα σε κορνέ, διακοσμούμε το σπιτάκι μας και το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο, χρησιμοποιώντας καραμελάκια, κομμάτια σοκολάτας.

Πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad