Ξωτικά, ζαχαρωτά, ο Αη Βασίλης με την Αγιοβασιλίτσα σας περιμένουν στο Κιάτο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Ξωτικά, ζαχαρωτά, ο Αη Βασίλης με την Αγιοβασιλίτσα σας περιμένουν στο Κιάτο




Την προπαραμονή στις 30-12 θα εξορμήσει ο Αη Βασίλης με τα ξωτικά του από το σπιτάκι του στην πλατεία. Θα μαζέψει γύρω του τα παιδιά, θα τα γλυκάνει με ζαχαρωμένες και μελωμένες λιχουδιές και θα παίξουν μέσα στην αγορά, θα τραγουδήσουν και θα γελάσουν.

1. Στον πεζόδρομο της Κλεισθένους και στη Στοά Κοββατζή στις  30 και 31 του μηνός, από τις 11:00 μέχρι τις 2:00 μια τρελή παρέα θα περιμένει τα παιδιά και τους μεγάλους. Ο Αη Βασίλης με την Αγιοβασιλίτσα του, πλαισιωμένοι από τα ξωτικά και τον τάρανδο (με μεγαλοστολές) θα γεμίσουν τον τόπο μπαλόνια, θα γράψουν γράμματα για δώρα, θα ακούσουν ωραία χριστουγεννιάτικα παραμύθια, θα κάνουν face painting και άλλα πολλά.

2. Την παραμονή του νέου έτους και πάλι η Φιλαρμονική του Κιάτου θα γεμίσει την πόλη με ήχους γιορτινούς. Πέρα από τα κάλαντα, θα δοθεί συναυλία μέσα στην αγορά με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.Πάει ο παλιός ο χρόνος κι έρχονται καινούρια δρώμενα για τους επισκέπτες της αγοράς του Κιάτου, πάντα με τη φροντίδα του Εμπορικού Συλλόγου.

3. Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 11:00 το πρωί στη βιβλιοθήκη, με την ευγενική προσφορά των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, η συγγραφέας Κατερίνα Μουρίκη θα παρουσιάσει το βιβλίο της «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΧΟΥΔΑΝΙΑ». Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά. Θα φιλοξενηθούν και τα παιδιά από το σπίτι του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στην Κόρινθο. Σ’ αυτά θα μοιραστούν δωρεάν βιβλία των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΥ και άλλα αγαθά που θα συγκεντρωθούν με τη μέριμνα των μελών της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου.

4. Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στις 6:00 το απόγευμα, οι δράσεις θα μεταφερθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο. Εκεί θα παρουσιαστεί το κουκλοθέατρο από τη Λέσχη Κούκλας και το Θέατρο Σικυώνος.

5. Το μεγάλο γεγονός αυτών των γιορτών θα συμβεί το Σάββατο 6-1, ανήμερα των Θεοφανίων, αμέσως μετά τη ρίψη του Σταυρού. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου θα επιχειρήσει να καταρρίψει το ρεκόρ GUINNESS στη δημιουργία της μεγαλύτερης βασιλόπιτας που παρήχθη ποτέ!

Με τη συμμετοχή επιχειρήσεων της πόλης και χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά, όπως κορινθιακή σταφίδα, καρύδια Φενεού και άλλα, η τεράστια βασιλόπιτα μήκους πάνω από 30 μέτρων, εμβαδού πάνω από 16 τετραγωνικών μέτρων και βάρους πάνω από 400 κιλών, θα παρουσιαστεί στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μετρηθεί, θα πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα που φτιάχτηκε ποτέ και θα μοιραστεί στο κοινό με συνοδεία ζεστού κρασιού (τεντούρς). Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική του Κιάτου. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο έτος, κάνοντας μια θετική αρχή και προβάλλοντας την πόλη μας παγκοσμίως.

από δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad