Τρίπολη: Κάλεσμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Τρίπολη: Κάλεσμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών



Κάλεσμα ευαισθητοποίησης, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, έστειλε από την Τρίπολη «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, κάλεσε όλους «να σπάσουν την σιωπή» και να καταγγέλλουν στις αρμόδιες αρχές, κάθε πράξη βίας εναντίον ανηλίκων.

Μάλιστα, ο Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε, ότι είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί και στην Πελοπόννησο το παράδειγμα της Κρήτης, όπου εκεί, όπως είπε, η Περιφέρεια αποφάσισε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο μεταξύ των θεσμών, φορέων και αρχών, προκειμένου οτιδήποτε συμβαίνει, να ξέρουν όλοι σε ποιον πρέπει να απευθυνθούν και να βρίσκεται άμεσα λύση για ένα παιδί που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Επίσης είπε, ότι «υπάρχει και η δική μας ομάδα έρευνας και διάσωσης, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, που είναι στην διάθεση των υπηρεσιών, η οποία σύντομα θα κάνει κοινή άσκηση με την ΕΜΑΚ».

Σχετικά με τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ο Κώστας Γιαννόπουλος είπε, ότι «τα ποσοστά έχουν αλλάξει προς το χειρότερο, αλλά κλείνονται μέσα σε ένα σπίτι, σε μια γειτονιά, σε ένα χωριό σε μία πόλη».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, από τις 1.700 καταγγελίες που έγιναν στην γραμμή SOS για κακοποίηση παιδιών, μόνο πέντε αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο του σχολείου, λέγοντας ότι «δίνουμε πολύ έμφαση στην ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας, γιατί τα παιδιά, από έρευνες που έχουν γίνει, φαίνεται ότι εμπιστεύονται τους δασκάλους τους».

Έτσι λοιπόν, όπως σημείωσε, «μπορεί να λειτουργήσει η πρόληψη και παράλληλα να γνωρίζουν τα παιδιά ότι μπορούν να εκμυστηρευτούν», προσθέτοντας ότι «πρέπει να θωρακίσουμε με γνώσεις το παιδί, διότι όλοι έχουμε το ρόλο μας και η αστυνομία και η σχολική κοινότητα και οι κοινωνικοί λειτουργοί».

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad