Καθιερώνεται «η τσάντα στο σχολείο» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

test banner

Post Top Ad

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Καθιερώνεται «η τσάντα στο σχολείο»Σαββατοκύριακα χωρίς μελέτη αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα να περνούν χιλιάδες μαθητές σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στο έτος, μετά την απόφαση του Yπουργείου Παιδείας να καθιερώσει το πρόγραμμα «Happy Fridays».

Το εν λόγω μέτρο ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά σε 40 σχολεία σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη κι αλλού, αλλά θα επεκταθεί σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της χώρας.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να δημοσιευθεί σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας.

Την τελική απόφαση για την επιλογή και τον αριθμό των «Σαββατοκύριακων χωρίς μελέτη» θα την έχουν οι κατά τόπους σύλλογοι διδασκόντων, παράλληλα με τη διαμόρφωση του ωρολόγιου προγράμματος, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, η εγκύκλιος θα αναφέρει ότι το μέτρο θα εφαρμόζεται τουλάχιστον ένα διήμερο τον μήνα.

Σε σχετικές δηλώσεις προέβη ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου: «Καθιερώνουμε τη δράση ''Η τσάντα στο σχολείο'' έχοντας παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες διαφόρων συλλόγων διδασκόντων. Ανάλογα με την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων και με τη σύμφωνη γνώμη του κάθε γονέα, η τσάντα των μαθητριών και μαθητών θα παραμένει στο σχολείο για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, δηλαδή από την Παρασκευή, που έχει αποφασιστεί από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, έως τη Δευτέρα».

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad