Η νέα ρύθμιση του Facebook για τους ενοχλητικούς «φίλους» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η νέα ρύθμιση του Facebook για τους ενοχλητικούς «φίλους»



Θα ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα: Στο Facebook, όλοι έχουμε «φίλους που όχι μόνο δεν είναι φίλοι μας, αλλά, πιθανώς, να μας είναι και αντιπαθείς.

Μπορεί να είναι αυτός που ανεβάζει αδιαλείπτως τι τρώει, πόσο ζυγίζει ή πόσο cute είναι η γάτα, ο σκύλος ή το μωρό του. Αυτός που ποστάρει γραφικά quotes και αφήνει υπονοούμενα, ο πολύ συναισθηματικός, αυτοί με την «τέλεια» ζωή, ο εριστικός και πάει λέγοντας. Η αλήθεια είναι πως οι τύποι ανθρώπων που μπορεί, για οποιοδήποτε λόγο, να θεωρηθούν ενοχλητικοί είναι ανεξάντλητοι.

Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμβολή και την ύπαρξή τους γιατί χωρίς αυτούς το ελληνικό Facebook δε θα ήταν αυτό το «διαμαντάκι» που είναι σήμερα. Παρόλα αυτά κάπου κουράζουν. 

Στην πραγματική ζωή χρειάζεται λίγη παραπάνω προσπάθεια για να αποφύγεις όσους σε ψιλοεκνευρίζουν. Ευτυχώς, στην ψηφιακή, τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα, ακόμα κι αν κάποτε πατήσατε «Αccept» στο Friend Request τους.

Για να αποφύγετε τα μελό, τα δραματικά, τα υστερικά, τα αφελή ή οποιαδήποτε άλλα ποστ σας κουράζουν, δεν χρειάζεται να κάνετε unfriend ή block κανέναν (και να ρισκάρετε κάποια στιγμή να το καταλάβει). Πλέον, το Facebook δίνει την επιλογή του «Snooze». Πρόκειται για ένα «κουμπί» που σας επιτρέπει να μπλοκάρετε τα ποστ κάποιου για 30 ημέρες χωρίς εκείνος να λάβει κάποια ενημέρωση.

Με το που λήξει η περίοδος της «αποσιώπησης» κάποιου, το Facebook θα σας ειδοποιήσει και θα σας ρωτήσει αν θέλετε να συνεχίσει να σας «κρύβει» τα ποστ του ή να σας τα δείχνει ενώ μπορείτε να ανατρέψετε την απάντηση σας οποιαδήποτε στιγμή, αλλάζοντας της επιλογή σας στις «Ρυθμίσεις».

Στο ψητό τώρα. Πώς το ενεργοποιείτε.

Βρείτε στο «search» το φίλο που θα θέλατε να «αποχαιρετήσετε» για λίγο ή απλώς την επόμενη φορά που θα πέσετε πάνω σε κάποιο ποστ του, επιλέξτε το μενού με τις επιλογές που υπάρχει στο πάνω και δεξιά μέρος της ανάρτησης. Εκεί θα δείτε το «snooze» και θα το επιλέξετε. Απλά, όμορφα και διακριτικά.

Από εκείνη τη στιγμή, και για 30 ημέρες, το wall σας θα είναι free από τα εκνευριστικά ποστ. Μέχρι φυσικά να εμφανιστεί ο επόμενος «τυχερός».

ΠΗΓΗ:bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad