Νέες αφίξεις στον χώρο του κρασιού, που εντυπωσιάζουν με την αρτιότητα, την εύστοχη προσέγγιση και τη δημιουργικότητα των παραγωγών τους. Δοκιμάσαμε και επιλέξαμε κάποια από τα καλύτερα πρωτοεμφανιζόμενα κρασιά που κυκλοφόρησαν το 2017 και «κλέψαμε» τις πρώτες γουλιές από ετικέτες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν από ώρα σε ώρα.
04 Αγιωργίτικο 4-6H, Γαία Οινοποιητική Ροζέ, Ξηρό ποικιλία: Αγιωργίτικο / ΠΓΕ Πελοπόννησος
Σε όσους γνωρίζουν από ροζέ αυτή η νέα άφιξη με το παράξενο όνομα 4-6H θα θυμίσει ένα αντίστοιχο κρασί της Γαίας, το 14-18H, αλλά σε πιο χλωμή απόχρωση.
Γι’ αυτό το ροζέ, οινοποιούνται ως συνήθως σταφύλια Αγιωργίτικου της περιοχής της Νεμέας, τα οποία «τραβιούνται» νωρίτερα από τα στέμφυλα κι έτσι το κρασί έχει μια παλ τριανταφυλλί απόχρωση και θυμίζει τα ανοιχτόχρωμα ροζέ από την Προβηγκία.
Στη μύτη αναδεικνύεται όλη η τυπικότητα του Αγιωργίτικου, ενώ το στόμα πλαισιώνεται από την κομψή γλυκύτητα του φρούτου και εξελίσσεται με σοβαρότητα και τραγανή επίγευση.
Κρυώστε το καλά και απολαύστε το και σκέτο ως απεριτίφ ή, ακόμα καλύτερα, μαζί με θαλασσινά και ροζ ψάρια.
ΠΗΓΗ:kathimerini.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου