Τυποποιητήριο οσπρίων ετοιμάζει στον Φενεό η Ένωση Κιάτου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Τυποποιητήριο οσπρίων ετοιμάζει στον Φενεό η Ένωση Κιάτου




Ιδιαίτερα δηµιουργική και εποικοδοµητική αναµένεται να είναι η νέα χρονιά για την Ένωση Κιάτου, καθώς προχωρά σε σηµαντικές παρεµβάσεις που θα δώσουν ακόµη µεγαλύτερη στήριξη στους παραγωγούς της περιοχής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Ύπαιθρο Χώρα» ο πρόεδρος της Ένωσης, Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, «φέτος θα δηµιουργήσουµε στον πρωτογενή τοµέα, µακριά από την εσωστρέφεια του παρελθόντος και σε αντίσταση όσων θέλουν να µείνουν πίσω». Κύρια κατεύθυνση της Ένωσης, η εξωστρέφεια και το επιχειρείν.

Οι βάσεις είναι άλλωστε στέρεες. Με παρέµβασή της, η Ένωση αγόρασε από τους παραγωγούς, σε υψηλή τιµή, φασόλια βανίλιες Φενεού, για πρώτη φορά τυποποιήθηκε το προϊόν, και ήδη ξεκινά η διανοµή του σε σούπερ µάρκετ σε όλη την Ελλάδα.

Η Ένωση Κιάτου έρχεται να κάνει άλλο ένα αποφασιστικό βήµα, µε την κατασκευή τυποποιητηρίου στον Φενεό µέσω του LEADER. Η αξιοποίηση των προγραµµάτων δεν σταµατά εδώ, καθώς ήδη έχει καταθέσει φάκελο στο µέτρο της µεταποίησης, προκειµένου να προχωρήσει στη δηµιουργία τυποποιητηρίου ελαιόλαδου.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι συνεχίζεται για άλλα τρία χρόνια το πρόγραµµα Οργάνωσης Ελαιοκοµικών Φορέων (ΟΕΦ), και η απρόσκοπτη συµβολή της Ένωσης στους παραγωγούς που δυσκολεύονται, εξαιτίας της δύσκολης οικονοµικής συγκυρίας, να προµηθεύονται εφόδια.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad