Νέο κύμα κακοκαιρίας 'χτυπάει' τη χώρα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Νέο κύμα κακοκαιρίας 'χτυπάει' τη χώρα



Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας, που πλήττει τις τελευταίες ώρες την χώρα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού βρίσκεται σε ισχύ από το βράδυ της Τετάρτης. Κύρια χαρακτηριστικά είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΜΥ, έχουν επηρεάσει τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα), την Πελοπόννησο και πιθανόν την κεντρική και την ανατολική Στέρεα.




Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Επιπλέον, προβλέπονται παροδικές χιονοπτώσεις, σε υψόμετρο άνω των 1000μ. στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή κυρίως από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στη δυτική Στέρεα, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στέρεα, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία.

Από το Σάββατο, η κακοκαιρία θα πλήξει και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στέρεα (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Παράλληλα θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, με τις κορυφές των βουνών να ασπρίζουν πάνω από υψόμετρο 700μ. στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Το χιόνι θα φτάσει πιο χαμηλά σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς, ακόμη και στα 400-600 μέτρα.

Τέλος, αναμένονται θυελλώδεις βοριάδες, εντάσεως 8 ίσως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο από το Σάββατο. Επισημαίνεται ότι πάρα την σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς μέχρι και την Τρίτη.

ΠΗΓΗ:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad