Περί Πίκων, Πουαρό και ΚΕΠΑΠ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Περί Πίκων, Πουαρό και ΚΕΠΑΠ



Ανακοίνωση-απάντηση του προέδρου του ΚΕΠΑΠ για το χωριό του Άη Βασιλη

Οι δημοσιογράφοι Πίκοι Απίκοι και οι αυτοδιοικητικοί  Πουαρό, αν ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν σκάνδαλα στην Κόρινθο, ας κοιτάξουν κάπου αλλού και όχι στο Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος στην πόλη.

Το ΚΕ.Π.Α.Π, τουλάχιστον τον καιρό που εγώ προεδρεύω του σημερινού διοικητικού συμβουλίου , είναι υπόδειγμα λειτουργίας και διαφάνειας.

Απαντάμε λοιπόν σε όσους προσπαθούν να συνδυάσουν το χωριό του Αι Βασίλη, που στήθηκε στην πλατεία Περιβολάκια στην Κόρινθο, με τάχα χαριστικές αναθέσεις και σκανδαλώδεις συμβάσεις τα εξής:

Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα τις πρωτεύουσες οι δήμοι δαπανούν μεγάλα ποσά για να διοργανώσουν εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα.

Στην Κόρινθο, δυνητικά θα δαπανηθούν μόνο 40.000 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η απόφαση να στηθεί το χωριό του Αι-Βασίλη στα Περιβολάκια είναι ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕ.Π.Α.Π. και ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων.

ΟΛΟΙ συνεπώς και γνώριζαν το ποσό και το ΨΗΦΙΣΑΝ.

Οι συμβάσεις είναι όντως δύο.

Σήμερα κάποιοι δηλώνουν έκπληκτοι…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΊΒΕΙΑ, υπογράφηκαν δύο συμβάσεις.

Μία σύμβαση για την εταιρεία που έχει τα ειδικά σπιτάκια και μία δεύτερη για την εταιρεία που παρείχε δωρεάν υπηρεσίες, εκδηλώσεις και εστίαση στους επισκέπτες.

Μάλιστα στην δεύτερη σύμβαση υπήρχε πρόβλεψη και υλοποιήθηκε να δουλέψουν την περίοδο των εορτών μόνο Κορίνθιοι πολίτες.

Είναι γνωστό στους πάντες ότι οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί και ψηφιστεί υλοποιήθηκαν όλες και κάποιες από αυτές έλαβαν τα συγχαρητήρια και του δημάρχου Κορινθίων που παρευρίσκετο.

Η  συνολική λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού δεν ικανοποίησε ούτε και εμάς και για τον λόγο αυτό ο εργολάβος δεν έχει ακόμα πληρωθεί και θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο, ποιά θα είναι η τελική μας στάση απέναντι του.

Η προσπάθεια (μία ακόμα) συγκεκριμένων κύκλων να ταυτίσουν το ΚΕ.Π.Α.Π. και τον πρόεδρο του με αδιαφανείς πρακτικές πέφτει στο κενό προς απογοήτευση όσων έχουν τέτοιες εμπνεύσεις.

Εμείς υλοποιούμε με διαφάνεια καθημερινά εξασφαλίζοντας το μέγιστο δυνατό όφελος την εντολή που μας έχει δώσει ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Κορίνθου.

Το γραφείο του προέδρου του ΚΕ.Π.Α.Π, τα γραφεία όλου του προσωπικού είναι ανοικτά σε όλους και όποιος θέλει να ελέγξει τις δράσεις μας είναι ευπρόσδεκτος.



Καλή χρονιά σε όλους τους Κορίνθιους και σε εκείνους που φαντασιώνονται σκάνδαλα.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ



Πρόεδρος ΚΕ.Π.Α.Π.

Δήμου Κορινθίων



Η απάντηση του ekorinthos.gr

Περί Πίκων, Πουαρό και ΚΕΠΑΠ

Υπάρχουν φορές που χρειάζεται στο επάγγελμα μας να μιλάμε για τα αυτονόητα. Αυτονόητο είναι πως κάνουμε τη δουλειά μας όταν ρωτάμε από το ekorinthos πόσο κοστισε το απογοητευτικό κατά γενική ομολογία (ακόμα κι ο δήμαρχος κι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ κ. Οικονόμου δεν έκρυψαν την απογοήτευση τους) χωριό του Άη Βασιλη.

Αυτονόητο είναι να ρωτήσουμε γιατί κόπηκε στα δύο το ποσό των 47000 με το ΦΠΑ που κοστισε.

Αυτονόητο είναι να δώσουμε βήμα σε όσους είχαν τα ίδια ερωτήματα με εμάς όπως και αυτονόητο είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στον πρόεδρο κ. Οικονόμου να απαντήσει.

Αυτονόητο θα ήταν να είχαμε και μια πλήρη απάντηση με ακριβή ποσά και πλήρη λίστα του τι έγινε στα πλαίσια του χωριου του Άη Βασίλη.

Δυστυχώς αντ’αυτου είχαμε μια ανακοίνωση που καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μάθουμε και ποιος είναι ο πραγματικός συντάκτης της που σίγουρα έχει μάθει σε αυτόν να απευθύνονται κατά αυτόν τον τρόπο (Πικος Απικος) αφού αποκλείεται να ξέρει πως γίνεται το ρεπορτάζ.

Ας ενημερώσω λοιπόν το συντάκτη της πως μετά από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Οικονόμου που θεωρώ πλέον ότι έχει μετανιώσει που υπέπεσε στο σφάλμα να υπογράψει το “αριστούργημα” του πραγματικού Πίκου Απίκου της ιστορίας μας ότι η αδιαφάνεια ανήκει σε άλλα καθεστώτα. Το ΚΕΠΑΠ οφείλει να απαντά σε ερωτήματα δημοσιογράφων και συμβούλων για τη διαχείριση των χρημάτων των πολιτών γιατί δεν είναι μαγαζί κανενός.

Ακόμα θα ήθελα να τον ενημερώσω ότι όταν θα γράφει “απαντησεις” να φροντίζει να μαθαίνει ποιοι ψήφισαν αφού η απόφαση της οικονομικής επιτροπής βγήκε από τα μέλη που ήταν παρόντα και σε αυτά δεν ήταν η αντιπολίτευση ενώ στο Δημοτικό συμβούλιο την είχε καταψηφίσει ο Βασίλης Νανόπουλος. Άρα ομοφωνία γιοκ.

Παράλληλα νομίζω ότι αν μη τι άλλο αποτελεί προστασία προς τον κάθε πρόεδρο να τιθονται δημόσια τα ερωτήματα και να παίρνουμε απαντήσεις αντί να τα αφήνουμε στο σκοτάδι και να ευνοουμε την παραφιλολογια.

Οσον αφορά αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο στις δύο συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μέσα συμπεριλαμβάνονται και η συναυλία των Deevibes και τα δρώμενα στους πεζόδρομους με τους ξυλοποδαρους και τα καλικατζαρακια καθώς και πυροτεχνηματα και ηχητικά των εκδηλώσεων μέσα στις μέρες των γιορτών. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα αυτό που πήραμε για αυτό που πληρώσαμε είναι μάλλον φτωχό όμως τουλάχιστον έχουμε μια απάντηση στο ερώτημα τι πληρώσαμε…

Και πιστεύω ότι την επόμενη φορά ο κ. Οικονόμου θα επιλέξει το δρόμο της συνεργασίας ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και θα αποφύγει ανάλογες ανακοινώσεις που τον εκθέτουν. Άλλωστε πρόκειται για άνθρωπο της πιάτσας που λειτουργεί σε συνθήκες πραγματικής οικονομίας και δε νομίζω ότι θέλει να χαρακτηριστεί η αυτοδιοικητική του πορεία από κουτσαβακισμο. Παρακάτω από το πραγματικό ρεπορτάζ που κάναμε είναι η ανάθεση προς τις δύο εταιρίες.

Θ. Τ





ΥΓ δικό μας: κύριε Οικονόμου από αυτά που είπε ο Δήμαρχος εμείς δεν καταλάβαμε να έδωσε συγχαρητήρια οι επιλογή των εργολάβων θα πρέπει να είχε γίνει με μεγάλη προσοχή και δεύτερον που αλλού να κοιτάξουν οι δημοσιογράφοι για σκάνδαλα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad