Ο Αυξέντιος Καλαγκός ο γιατρός των φτωχών θα χειρουργεί δωρεάν στο Παίδων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ο Αυξέντιος Καλαγκός ο γιατρός των φτωχών θα χειρουργεί δωρεάν στο Παίδων


Όταν η ιατρική είναι λειτούργημα!!!

Ο διάσημος καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός θα χειρουργεί δωρεάν στο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» εκπροσωπούμενου από τον Διοικητή κ. Εμμανουήλ Παπασάββα και του Καρδιοχειρουργού Καθηγητή κ. Αυξέντιου Καλαγκού υπεγράφη χθες 8 Ιανουαρίου, εξασφαλίζοντας έτσι ακόμα πιο υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τα καρδιοπαθή παιδιά.

Πρόκειται για μια συνεργασία που θα αποτελέσει «σταθμό» στο χώρο της Δημόσιας Υγείας καθώς ο διεθνούς φήμης Καθηγητής κ. Αυξέντιος Καλαγκός με την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και κύρος που διαθέτει, αλλά και με το διεθνές ανθρωπιστικό του έργο, θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του μοναδικού στην Ελλάδα Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», προσφέροντας αφιλοκερδώς τις ιατρικές υπηρεσίες του.

Ποιος είναι ο Αυξέντιος Καλαγκός

Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, έχει συνδέσει το όνομα του με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών σε ολόκληρη την υφήλιο και ειδικά στις χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου. Γι αυτο το λόγο έχει αποκτήσει τον τίτλο του «γιατρού των φτωχών παιδιών».

Σήμερα είναι τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης ενώ έχει ιδρύσει το φιλανθρωπικό ίδρυμα

«Καρδιές για όλους», όπου μαζί με την ομάδα του ταξιδεύουν και χειρουργούν δωρεάν παιδιά από φτωχές συνοικίες του κόσμου.

Ο καθηγητής τα τελευταία τρία χρόνια επισκέπτεται την Αθήνα μία φορά το μήνα και χειρουργεί – χωρίς χρήματα- σε ιδιωτικά νοσοκομεία παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες. Στο εξής θα παρέχει τις υπηρεσίες του και στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

ΠΗΓΗ:athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad