«Προσοχή στα email που σας στέλνουμε», προειδοποιεί η Netflix - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

«Προσοχή στα email που σας στέλνουμε», προειδοποιεί η Netflix



Ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους χρήστες για το ηλεκτρονικό «ψάρεμα» που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, θύμα του οποίου έχουν πέσει χιλιάδες συνδρομητές της, εξέδωσε η Netflix τονίζοντας ότι πρόκειται για απάτη που έχει στόχο να υποκλέψει τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών.

Η «εξελιγμένη» απάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντοπίστηκε για πρώτη φορά από την αυστραλιανή εταιρεία MailGuard και έχει αποσταλεί στους περισσότερους από τα 110 εκατομμύρια πελάτες της Netflix σε όλο τον κόσμο.

Τα εξατομικευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμφανίζουν ως αποστολέα το «Netflix» λένε στους χρήστες ότι η πληρωμή τους έχει απορριφθεί.

«Προσπαθήσαμε να εγκρίνουμε την κάρτα που έχετε αποθηκεύσει, αλλά δεν μπορέσαμε να το κάνουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ζητώντας τους στη συνέχεια να κλικάρουν τον σύνδεσμο που λέει ενημέρωση πληρωμής και να καταχωρήσουν εκ νέου τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας.

Εάν οι χρήστες κάνουν κλικ στο κουμπί, μεταφέρονται σε μια αρκούντως πιστική σελίδα, η οποία τους ζητά να καταχωρήσουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας και, εφόσον ολοκληρώσουν την διαδικασία ανακατευθύνονται στην αυθεντική ιστοσελίδα του Netflix.

Για το λόγο αυτό η Netflix συμβουλεύει τους χρήστες να είναι σε επαγρύπνηση και να μην επισκεφτούν τον σύνδεσμο που τους προτείνεται ώστε να διατηρήσουν ασφαλή τα προσωπικά τους στοιχεία τους.


Mάλιστα δημοσιεύει και μερικές συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι συνδρομητές εάν λάβουν ένα email – απάτη.

«Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε λάβει ψευδές μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο μοιάζει ότι έχει αποσταλεί από το Netflix, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς και αναφέρετε το μήνυμα ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

«Ποτέ μην εισάγετε τα στοιχεία σύνδεσης ή τα οικονομικά σας δεδομένα σε κάποιο σύνδεσμο που σας κατευθύνει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Ποτέ μην ανοίγετε οποιονδήποτε σύνδεσμο από κάποιο email που λάβατε από άγνωστη πηγή. απροσδόκητα, ανεξάρτητα από την πηγή». Ακόμα κι αν στο όνομα του αποστολέα γράφει Netflix καλό θα ήταν να κλικάρετε τις πληροφορίες για να τσεκάρετε το email από το οποίο προήλθε. Εν προκειμένω o λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μοιάζει εν μέρει με αυτόν του Netflix (@netflix.org). Ωστόσο το πραγματικό email προέρχεται από @netflix.com

«Αν υποψιαστείτε ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι από το Netflix μην απαντήσετε σε αυτό», τονίζει η ανακοίνωση.


ΠΗΓΗ:reader.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad