Συμμαχία ΕΛΠΕ-Motor Oil για τα ηνία του ΣΕΕΠΕ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Συμμαχία ΕΛΠΕ-Motor Oil για τα ηνία του ΣΕΕΠΕ



Με κοινή ατζέντα συμμετέχουν σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr στις εκλογές του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) που θα διεξαχθούν αυτή την εβδομάδα τα ΕΛΠΕ και η Motor Oil. Οι δύο επιχειρήσεις σχεδιάζουν να αναλάβουν από κοινού την προεδρία του Συνδέσμου ενώνοντας τις δυνάμεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως είναι το λαθρεμπόριο, η νοθεία και η ανάπτυξη του κλάδου.

Μέχρι στιγμής ο ΣΕΕΠΕ έχει δυναμική παρουσία στο χώρο εκπροσωπώντας τα συμφέροντα όλων των επιχειρήσεων του κλάδου και κάνοντας ομόφωνες εισηγήσεις προς τα αρμόδια υπουργεία (Ανάπτυξης, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας) για τη μείωση του παραεμπορίου, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των καταναλωτών.

Η συμμετοχή της μεγαλύτερης επιχείρησης στην Ελλάδα, των ΕΛΠΕ,  σε μια συνέργεια για την ανάληψη της διοίκησης, καταδεικνύει την αποφασιστικότητα του κλάδου για πιο άμεση εμπλοκή στα θέματα που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, τα οποία οδηγούν στην απώλεια κρατικών εσόδων που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, η Motor Oil, η οποία έχει μεταξύ άλλων και έντονη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή των  Βαλκανίων αναμένεται να συνδράμει εξίσου στους σκοπούς του ΣΕΕΠΕ.

Λίγα λόγια για τον ΣΕΕΠΕ

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών λειτουργεί από το 1977 και εκπροσωπεί 13 Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών που διακινούν το 90% των υγρών καυσίμων και άλλων πετρελαιοειδών προϊόντων της Χώρας και που απασχολούν άμεσα και έμμεσα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Η αποστολή του Συνδέσμου είναι η ανάπτυξη θέσεων και διαχείριση θεμάτων, που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του Κλάδου της Εμπορίας Πετρελαιοειδών. Στη προσπάθεια αυτή συμβάλλει με εποικοδομητικές και εξειδικευμένες συμβουλές και προτάσεις προς την Πολιτεία.

Βασικός σκοπός του Συνδέσμου είναι η συμβολή με κάθε τρόπο και με αποφασιστικές παρεμβάσεις, στην εξασφάλιση λειτουργίας της αγοράς Πετρελαιοειδών σε συνθήκες ελεύθερης οικονομίας και υγιούς ανταγωνισμού.

Ο ΣΕΕΠΕ ως συλλογικό όργανο εκπροσωπεί τις θέσεις του Κλάδου, συνολικά των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών και όχι μεμονωμένων εταιριών. Από την ημέρα ίδρυσης του Συνδέσμου η αποστολή του δεν σχετίζεται με την εκπροσώπηση των οικονομικών συμφερόντων των Eταιριών-Mελών του, αλλά με τη διαμόρφωση πλαισίων υγιούς ανταγωνισμού, όπου θα αναπτυχθούν βιώσιμες και υπεύθυνες επιχειρήσεις.

Μέσα στους βασικούς στόχους του Συνδέσμου είναι η συμβολή στην ολοκλήρωση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, με σκοπό:

-Να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα λαθρεμπορίας και κάθε μορφής παραεμπορίας.

-Να παταχθεί η γραφειοκρατία και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

-Να λειτουργεί η αγορά σε συνθήκες ελεύθερης οικονομίας και υγιούς ανταγωνισμού, με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

-Να ενισχυθεί η ρευστότητα για την επιβίωση των επιχειρήσεων του Κλάδου.

ΠΗΓΗ:.insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad