Σοφικό:Σε σκηνικό Άγριας Δύσης… μαζί με τα παιδιά - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Σοφικό:Σε σκηνικό Άγριας Δύσης… μαζί με τα παιδιά




Το θεματικό πάρκο «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας είναι μια πολύ καλή επιλογή για ημερήσια οικογενειακή εξόρμηση και για ολιγοήμερη εκδρομή από την Αθήνα για μεγάλες παρέες με πολλά παιδιά
Στο αυτοκίνητο οι πέντε μας γυρνούσαμε από την Αρκαδία κι είχαμε αποφασίσει πού θα είναι ο τελευταίος σταθμός της εκδρομής πριν βρεθούμε ξανά στον «κλεινόν άστυ». Κάπου εκεί στα Δερβενάκια, μας «έπιασε» αυτό που συμβαίνει συνήθως όταν συναντάμε μία τοποθεσία με ιστορική σημασία, την οποία δεν θυμόμαστε ακριβώς. Αρχίσαμε να πλέκουμε ιστορίες με αφορμή το ιστορικό γεγονός, οι οποίες παίρνουν τις πραγματικές τους διαστάσεις μόνο αν κάποιος θυμάται καλύτερα. Αλλιώς; Καταλήγουν σε ένα καινούριο παραμύθι και σε ένα σημειωματάριο με ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν όταν γυρίσουμε σπίτι.

Ο μπαμπάς αυτή τη φορά, γνήσιος Αρκάς, μας έβαλε στη θέση μας εξηγώντας μας τη σημασία της μάχης στα Δερβενάκια για τη φήμη του Κολοκοτρώνη και για την Ελληνική Επανάσταση και την καταστροφική έκβασή της για το Δράμαλη και τις οθωμανικές δυνάμεις, καθώς βγαίναμε από την Εθνική οδό σε ένα από τα ορεινά περάσματα που κάποτε είχαν κατακλυστεί από στρατό. Ακολουθούσαμε για ώρα έναν επαρχιακό δρόμο που δεν είχαμε ξαναδιασχίσει προς τον Άγιο Βασίλειο, τα Αθίκια και το Χιλιομόδι. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς το gps ακόμα θα προσπαθούσαμε να βγούμε στο Σαρωνικό. Μετά από μερικά χιλιόμετρα του «τίποτα» που άφησαν οι περσινές πυρκαγιές μπήκαμε σε κατάφυτα πυκνά πευκοδάση. Τα βουνά αυτά, διαβάζω, αποτελούν μέρος της οροσειράς του αρχαίου Τρητού και μετά από αρκετές στροφές και δρόμο φτάσαμε στην απίθανη φυσική κοιλάδα του Σοφικού.




Το Σοφικό βρίσκεται στην περιοχή της Αρχαίας Σολυγείας, όπου διαδραματίστηκε μία ακόμα σημαντική μάχη, αρκετά αρχαιότερη, κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Στις παρυφές του όρους «Τζάλικα», ένας καινοτόμος επιχειρηματίας, ο Κυριάκος Σκούρας, ίδρυσε το «The Ranch», που ξεκίνησε μεν ως παιδικές κατασκηνώσεις, αλλά σήμερα είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι ένα θεματικό πάρκο με σκηνικό από την Άγρια Δύση: τα άλογα, οι αγελάδες, τα ξύλινα σπιτάκια και το μεγάλο σαλούν σε μεταφέρουν στο Κολοράντο, τη Μοντάνα, την Αριζόνα και τη Νεβάδα. Από την Αθήνα, ο δρόμος είναι αναμφίβολα ευκολότερος και συντομότερος. Πάτε προς Επίδαυρο, περνάτε το όμορφο παραθαλάσσιο ψαροχώρι Λουτρά της Ωραίας Ελένης με τα θερμά λουτρά και τις ψαροταβέρνες πάνω στο κύμα και μετά ακολουθείτε τις ταμπέλες προς «The Ranch».



Τα Σαββατοκύριακο της Αποκριάς (10-11 Φεβρουαρίου) και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (17-19 Φεβρουαρίου) έχει προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων για την οικογένεια με αποκριάτικα έθιμα, γαϊτανάκι, πινιάτα, ξυλοπόδαρους, κατασκευές, διαγωνισμό στολής, το σπίτι του καουμπόι και του ινδιάνου, πάρτι μασκέ και κάψιμο βασιλιά καρνάβαλου με διαμονή στα ξύλινα σπιτάκια και μπουφέ πρωινού, γεύματος και δείπνου. Ωραίο μέρος για Κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού για μεγάλες παρέες με πολλά παιδιά. Τα παιδιά μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που προσφέρει ο χώρος, όπως βόλτα με άλογο, με άμαξα, τρενάκι, τοξοβολία, rodeo, παιδότοπος, μπάσκετ, ποδόσφαιρο και άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επισκεφτείτε τη σελίδα www.ranch.gr.






Αν σας δοθεί η ευκαιρία, κάντε μια παράκαμψη στο παραθαλάσσιο χωριουδάκι Κόρφος. Βρίσκεται σε ένα κλειστό απάνεμο κόλπο με μια μικρή αμμουδιά και όμορφα καθαρά νερά. Φημισμένος ψαρότοπος μαζεύει τους χομπίστες ψαράδες και ψαροντουφεκάδες έχει ταβερνούλες με φρέσκο ψάρι (και αχινούς μερικές φορές).

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad