Πως θα είναι η μέρα μετά την κρίση που μας ταλανίζει όλα αυτά τα χρόνια. .. - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Πως θα είναι η μέρα μετά την κρίση που μας ταλανίζει όλα αυτά τα χρόνια. ..



Της Μαριλένας Σούκουλη

Αλήθεια , πως θα είναι η μέρα μετά την κρίση που μας ταλανίζει όλα αυτά τα χρόνια. ..

Σε αυτήν την απλοϊκή και συνάμα πολύ σημαντική σκέψη καλούμαστε όλοι εμείς , οι πολίτες, να δώσουμε συγκεκριμένο περιεχόμενο …

Καλείται , ιδιαίτερα , η πολιτική ηγεσία του Τόπου μας να περιγράψει το όνειρο, το όραμα .

Καλείται να εμπνεύσει τους πολίτες να συνομολογήσουν κοινή κατεύθυνση , προκειμένου να ξαναβρεθεί η χαμένη πίστη των πολιτών απέναντι στο κράτος .

Το πολιτικό σύστημα , εγκλωβισμένο σε μια μυωπική και στενή θεώρηση του ρόλου του αναπαρήγαγε τον εαυτό του μέσα από την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής .

Το ζητούμενο ήταν, πάντα, η στεγανοποίηση των οπαδών και όχι η καλλιέργεια των σκεπτόμενων πολιτών. Ο λαϊκισμός, ως το πιο πρόσφορο εργαλείο κινητοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα του θυμικού της , λειτουργούσε κατανευστικα, απέναντι στην κάθε προσπάθεια αυτονομίας και χειραφέτησης των πολιτών . Τα αποτελέσματα ,αυτής ,της θεώρησης είναι πλέον γνωστά σε όλους .

Τώρα, όμως, που πάμε ? Είναι αδύνατον να πάμε οπουδήποτε εάν δεν ξέρουμε που θέλουμε να πάμε .

Το βάρος που πέφτει στους ώμους της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλο διότι θα πρέπει να μην ακολουθήσει τα εύκολα και τα γνωστά μονοπάτια για να μπει ,απλά, στο κάστρο , όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα πρέπει βήμα βήμα , μέρα με την μέρα, να αποδείξει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος , αυτός της πραγματικής εργασίας με στόχο και δράσεις που μπορούν να εμπνεύσουν την ελληνική κοινωνία ώστε σιγά σιγά να βρει την χαμένη της αυτοπεποίθηση . Να εμπνεύσει με πράξεις ότι υπάρχει πραγματική Ελπίδα, μέσα στον καθένα από εμάς .

Ο Κυριακός Μητσοτάκης καλείται να δώσει περιεχόμενο σε αυτήν την Ελπίδα .

Καλείται να εμπνεύσει τον Ελληνικό Λαό που είναι πληγωμένος από τα ωραία μεγάλα αλλά ψεύτικα λόγια .

Καλείται να αποδείξει ότι τελικά η πράξη υπερτερεί της ανούσιας ρητορείας. Μπορεί ? Πιστεύω πως Ναι διότι γνωρίζω από που αντλεί την έμπνευση του .. δηλαδή, από τους Ανθρώπους της Εργασίας .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad