Αυτοψία στη διώρυγα της Κορίνθου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Αυτοψία στη διώρυγα της Κορίνθου



Κλειστή θα παραμείνει η διώρυγα της Κορίνθου, καθώς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της κακοκαιρίας, σημειώθηκε κατολίσθηση χωμάτων και βράχων. Το Λιμενικό απαγόρευσε τη διέλευση των πλοίων, που αναγκαστικά θα πρέπει να διέρχονται από τη νότια και τη δυτική Πελοπόννησο.



Aπό την κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου, ένα μεγάλο μέρος της πλαγιάς κατέπεσε μέσα στο κανάλι της διώρυγας.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία «Διώρυγα Κορίνθου», σχετικά με την αποκόλληση των χωμάτινων όγκων από τα πρανή της διώρυγας της Κορίνθου, αναφέρει για το περιστατικό:

«Σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16:00, εξαιτίας των ραγδαίων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, σημειώθηκε αποκόλληση χωμάτινων όγκων από τα πρανή της διώρυγας στην πλευρά της Στερεάς Ελλάδος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της Διώρυγας.


Το προσωπικό της Διώρυγας αντελήφθη αμέσως το φαινόμενο και διέκοψε την κυκλοφορία των πλοίων.

Τα συνεργεία μας προχωρούν ήδη σε αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος με βάση την ογκομέτρηση των χωμάτινων όγκων που μετακινήθηκαν, ενώ παράλληλα γίνεται και η απαραίτητη προετοιμασία για τις εργασίες αποκατάστασης.

Η εταιρεία θα ενημερώσει το κοινό για τον ακριβή προβλεπόμενο χρόνο αποκατάστασης της λειτουργίας της διώρυγας με νεότερη ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί η αυτοψία».

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad