Αναζητήσεις άγριων μανιταριών στον Βόρειο Ταΰγετο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Αναζητήσεις άγριων μανιταριών στον Βόρειο Ταΰγετο



Μία άτυπη ομάδα στο facebook, με την ονομασία Μανιταρόφιλοι Νοτίου Πελοποννήσου, είναι η βάση εκκίνησης μίας σειράς δραστηριοτήτων γύρω από το μανιτάρι και τη συλλογή του στην πλέον φυσική του μορφή, στην περιοχή του Ταϋγέτου.

Ανάμεσά τους βρίσκεται ο Γιάννης Παύλου, που θεωρείται από τους ειδικούς σε αυτό το θέμα, αφού χρόνια τώρα γυρίζει τα μανιταρολείβαδα της περιοχής και διατηρεί δική του τουριστική επιχείρηση.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολουθείται, ο κ. Παύλου εξήγησε ότι «στόχος όλων των περιηγήσεων στον Ταΰγετο είναι κατ’ αρχάς να μπορεί ο πολίτης να μάθει να μαζεύει φθηνή τροφή, πρώτης ποιότητας, και να μην τους κοροϊδεύει καμία εταιρεία που πλασάρει ανάλογα προϊόντα σε σούπερ μάρκετ».

Το κόστος αγοράς μανιταριού είναι αυτήν τη στιγμή υψηλό και αν ο πολίτης μάθει να το μαζεύει μόνος του, τότε «συμμετέχει σε μία κίνηση υψηλής γαστρονομίας και επαφής με την φύση, με δεδομένο κέρδος».

Γεγονός είναι ότι αν και η Πελοπόννησος είναι γεμάτη μανιτάρια, δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη προσπάθεια, ενώ παράλληλα κανείς δεν προχώρησε στη μεταποίηση.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad