Αλλαγή δεδομένων για το πορτοκάλι βλέπουν στην Αργολίδα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Αλλαγή δεδομένων για το πορτοκάλι βλέπουν στην Αργολίδα



Μια σημαντική αλλαγή σε βάθος χρόνου, που πιθανότατα να έχει και οικονομικές επιπτώσεις στην αγορά των εσπεριδοειδών, προβλέπουν στελέχη μεγάλων εταιρειών, που κινούνται στον χώρο της χυμοποίησης.

Η κοινή πρόβλεψη είναι πλέον ότι η Αργολίδα θα χάσει την πρωτοκαθεδρία στην παραγωγή εσπεριδοειδών, ενώ παράλληλα βλέπουν ως ανατέλλουσες δυναμικές παραγωγικές αγορές τις περιοχές της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας. «Η τριστέτσα, η εγκατάλειψη της καλλιέργειας και οι κλιματολογικές συνθήκες έφεραν βαθμιαία μία σοβαρή μείωση στη φετινή παραγωγή, ενώ σε βάθος χρόνου δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που θα αλλάξει αυτή την πορεία», δήλωσε ο διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, Γιάννης Δημάκης. Παράλληλα, τόνισε ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος για τη χυμοποίηση, σε συνδυασμό με τις φορολογικές επιβαρύνσεις, οδήγησαν στην εγκατάλειψη αγρών.

Μείωση της παραγωγικής δυνατότητας της Αργολίδας βλέπει και ο Μιχάλης Χριστοδούλου από τη βιομηχανία Χριστοδούλου Αφοί Ν. ΑΕ, αφού, όπως εξήγησε, «λίγα κτήματα αλλάζουν για να μπουν νέες καλλιέργειες, η τριστέτσα αρχίζει και χτυπάει την πόρτα της Αργολίδας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα, ενώ βλέπουμε και μια εγκατάλειψη από τον παραγωγό».

Τέλος, ο Γιάννης Κορδωμένος, από τη βιομηχανία χυμών ΑΣΠΙΣ Κ. ΔΕΔΕΣ, τονίζει κατηγορηματικά ότι «έτσι όπως πάμε, είναι βέβαιο ότι η Αργολίδα θα χάσει την πρωτοκαθεδρία, αφού τα δέντρα είναι γερασμένα, ενώ άλλοι νομοί, όπως η Αιτωλοακαρνανία, μπαίνoυν με νέες φυτείες και τεράστιες εκτάσεις.


ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad