Τσίπρας : Το καρκίνωμα, οι παραιτήσεις και οι… Κινέζοι! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Τσίπρας : Το καρκίνωμα, οι παραιτήσεις και οι… Κινέζοι!


Από την Τρίπολη έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το μήνυμά του για το ζήτημα των ημερών, που δεν είναι άλλο από το επίδομα ενοικίου. Ένα ζήτημα που φυσικά φέρνει και τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.
Οι αποκαλύψεις για τους υπουργούς της κυβέρνησης που έκαναν χρήση του δικαιώματός τους για επίδομα ενοικίου, προκάλεσαν… φουρτούνα στο Μαξίμου. Η Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της,  Δημήτρης Παπαδημητρίου, αποτελούν ήδη παρελθόν από την κυβέρνηση. Παράλληλα, οι κ.κ. Φωτάκης, Σγουρίδης και Μάρδας, είναι τρεις ακόμη υπουργοί που έγινε γνωστό πως πήραν το επίδομα ενοικίου. Τι λέει ο Αλέξης Τσίπρας για όλα αυτά;


Ο πρωθυπουργός μέχρι στιγμής δεν είχε πάρει θέση. Τουλάχιστον δημοσίως, αφού από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα, το ρεπορτάζ έλεγε πως στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Ράνια Αντωνοπούλου εμφανίστηκε φανερά ενοχλημένος.

Η δημόσια τοποθέτησή του, ωστόσο, ήρθε από την Τρίπολη. Εκεί όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, για το 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Ποια ήταν αυτή; Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του δίνοντας… πολιτικό χρώμα. Χαρακτηριστικά τόνισε πως «πλησιάζει η μεταμνημονιακή Ελλάδα μετά το οριστικό τέλος των προγραμμάτων τον ερχόμενο Αύγουστο. Και οφείλουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον σε στέρεη βάση ώστε η περπατησιά μας να είναι σταθερή».

«Το αύριο δεν πρόκειται να έρθει μόνο του», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Για να συνεχίσει: «Μόνο με τη δουλειά, τη σύνεση, τη συναίνεση, την ενότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη μπορούμε να το κερδίσουμε». Η συνέχεια, ωστόσο, είχε… επίδομα ενοικίου.

Ειρωνικός ο Τσίπρας για το επίδομα ενοικίου
Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, στην συνέχεια έδωσε την -ειρωνική- απάντησή του για το ζήτημα. Αρχικά κατέστησε σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση «δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση, και για κανένα λόγο, να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική, την αξία αυτή που ορίζει ότι πάνω απ’ όλα είναι το συμφέρον του λαού και της χώρας, το δημόσιο συμφέρον».

«Γι’ αυτό και σε ό,τι μας αφορά», υπογράμμισε, «δεν πρόκειται ποτέ, σε καμιά περίπτωση και για κανέναν λόγο, να συμβιβαστούμε με την ταύτιση του ηθικού με το νόμιμο. Για εμάς ό,τι γίνεται νόμιμα, δεν είναι αυτομάτως και εγγεγραμμένο στις δικές μας αξίες, στη δική μας ηθική».

Και συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας: «Άλλοι έχουν την ευθιξία και παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι κάνουν το Κινέζο για 23 δισεκατομμύρια, γιατί τόσο κόστισε το πάρτι του φαρμάκου στη δημόσια υγεία. Άλλοι να παραιτούνται και άλλοι να λένε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη. Ας είναι όμως. Αυτή η διαφορά καταδεικνύει στην πράξη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, για αυτό και ορθώς δεν είναι ίδια και τα κριτήρια με τα οποία κρίνει ο λαός μας».

Δείτε το βίντεο που μετέδιδε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού (σ.σ. το επίμαχο σημείο μετά το 05.30)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad