Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας στην Κόρινθο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας στην Κόρινθο



Mία πρωτότυπη κινητή έκθεση με θέμα την παιδική διατροφή, έχει προγραμματιστεί από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, σε συνδιοργάνωση με ελληνικούς Δήμους. Κύριος σκοπός της είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των παιδιών, των κηδεμόνων, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των δημοτών κάθε περιοχής, προκειμένου να στραφούν σε μία πιο φιλική για την υγεία και το περιβάλλον διατροφή.

Έχοντας ως κύριο μήνυμα το «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης» και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, προσεγγίζονται τα παιδιά, ώστε να κατανοήσουν το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής, να μάθουν να τρέφονται υγιεινά και να μειώσουν την σπατάλη τροφίμων.

Η κινητή βιωματική έκθεσης του WWF Ελλάς για τη διατροφή, έχοντας ήδη ταξιδέψει σε 10 πόλεις της χώρας, από τη Σύρο μέχρι τον Αλεξανδρούπολη, συνεχίζει τον Φεβρουάριο τη διαδρομή της στην Πελοπόννησο, με την περιβαλλοντική οργάνωση να προσκαλεί γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά μιας καλύτερης διατροφής. Πρώτη στάση της πελοποννησιακής εκστρατείας θα είναι η Καλαμάτα στις 8-9 Φεβρουαρίου, ενώ οι δύο επόμενοι σταθμοί θα είναι η Κόρινθος (11-13/2) και η Πάτρα (22-23/2 ).

Το WWF, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τη δραστηριοποίηση του Δήμου Κορινθίων μέσω του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΚΕ.Π.Α.Π.) σε θέματα εκπαίδευσης, βελτίωσης ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, τιμά την πόλη μας και την επιλέγει να αποτελέσει σημαντικό σταθμό αυτής της μεγάλης εκστρατείας.

Παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να μάθουν, αλλά και να συνομιλήσουν με την ομάδα του WWF για τη διατροφή, μαγειρεύοντας μαζί μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας, αλλά και του πλανήτη. Βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και πρακτικές συμβουλές προς γονείς για μία πιο υγιεινή και οικονομική διατροφή…αυτά κι άλλα πολλά περιλαμβάνει η κινητή βιωματική έκθεση του WWF.

Όσοι βρεθούν στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Στην Κόρινθο, η κινητή έκθεση θα φιλοξενηθεί από το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορινθίων στη Δημοτική Πινακοθήκη (Κολοκοτρώνη 4) και θα αποτελείται από πέντε θεματικά περίπτερα, μέσω των οποίων τα παιδιά θα κατανοήσουν τις σημαντικές αξίες για τη σωστή διατροφή και τη σύνδεση αυτής με τη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και θα είναι ανοικτή στο κοινό 17.30 – 20.30.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχει προγραμματιστεί για τις 18.30 η δράση «Περί ορέξεως…» από την ομάδα «κουβάρι κουβαράκι», που θα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών και θεατρικό παιχνίδι.

Τη Δευτέρα 12/02 και την Τρίτη 13/02 το πρωί θα λειτουργήσει για επισκέψεις σχολικών ομάδων (με προεγγραφή).

Τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τρίτης θα είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό 18.00- 20.00

Η είσοδος στην έκθεση και η συμμετοχή στις δράσεις είναι ελεύθερη για σχολεία και κοινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad