Αθανάσιος Γκίκας:Δυναμικά η Πελοπόννησος στη διεθνή έκθεση «Fruit Logistica» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

Αθανάσιος Γκίκας:Δυναμικά η Πελοπόννησος στη διεθνή έκθεση «Fruit Logistica»Στον κορυφαίο τόπο συνάντησης εμπορίας φρέσκων φρούτων & λαχανικών διεθνώς, στην έκθεση Fruit Logistica, δίνει το παρών η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Περισσότερες από 3.000 εταιρείες από όλη την «παραγωγική αλυσίδα» παρευρίσκονται στην έκθεση που είναι σημείο αναφοράς, με την περιφέρειά μας να προβάλλει τα δικά της εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα.

Λίγα λόγια για την έκθεση


Την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά το μέλλον των φρουτολαχανικών προσφέρει σε πάνω από 75.000 εμπορικούς επισκέπτες από περισσότερες από 130 χώρες το διάστημα από 7 έως 9 Φεβρουαρίου 2018 στο Βερολίνο η διεθνής έκθεσης Fruit Logistica. Εκεί πάνω από 3.100 εκθέτες από 80 χώρες του κόσμου αντιπροσωπεύουν ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα φρέσκων φρούτων και λαχανικών από τους σπόρους και τα φυτά, μέχρι την παραγωγή, τη μεταποίηση, τη διακίνηση και τα φουτουριστικά ράφια και τους τοίχους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Πριν από ένα χρόνο περίπου οι διοργανωτές της Fruit Logistica είχαν παρουσιάσει αναλυτική έκθεση με τις εμπορικές τάσεις στα φρουτολαχανικά έως το 2025 που περιελάμβανε όλες τις σημαντικές αλλαγές που αναμένονται για τον τομέα, τα μεγάλα θέματα που θα συζητιούνται τα επόμενα 10 χρόνια και οι καινοτομίες που αναμένουν οι καταναλωτές για τα φρέσκα.


Με το “Spotlight”, το Βραβείο Καινοτομίας “Innovation Award” και το εργαστήριο για τις μελλοντικές τάσεις στο οπωροκηπευτικά “Future Lab”, η Fruit Logistica αποτελεί την πλέον κατάλληλη πλατφόρμα αλλά και ένα εφαλτήριο παρουσίασης καινοτομιών.

Φέτος στην αίθουσα 26 θα παρουσιαστούν και προϊόντα και υπηρεσίες για τον ανερχόμενο κλάδο των logistics για τα φρέσκα προϊόντα. Παραγωγοί από την Αφρική και τη Λατινική Αφρική θα έχουν επίσης δικά τους περίπτερα.


O Wilfried Wollbold, διευθυντής ανάπτυξης της Fruit Logistica, δήλωσε σχετικά την πρώτη μέρα της έκθεσης: «Κοντά στο τρίπτυχο φρέσκια έμπνευση, κορυφαία πληροφόρηση και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, η FRUIT LOGSTICA προσφέρει στη βιομηχανία μια ματιά στο μέλλον. Πώς θα αναπτυχθεί το εμπόριο φρούτων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα; Θα προσφέρουμε στους επισκέπτες μας και στους εκθέτες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα στο Ευρωπαϊκό Εγχειρίδιο Στατιστικών, τη νέα Αναφορά Τάσεων και ένα εκτεταμένο συνοδευτικό πρόγραμμα που θα διανεμηθεί στο χώρο».
Ευρωπαϊκό Εγχειρίδιο Στατιστικών
Για πρώτη φορά θα δημοσιευτεί φέτος το Ευρωπαϊκό Εγχειρίδιο Στατιστικών δίνοντας μια συνολική εικόνα των κυριότερων ευρωπαϊκών χωρών εμπορίας φρούτων. Μαζί με τις εξαίρετες εκθέσεις για τις ποσότητες παραγωγής και τις πληροφορίες για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, το ευρωπαϊκό εγχειρίδιο στατιστικών εισάγει επίσης τις ιδιαιτερότητες και τις τάσεις κάθε αγοράς.

Η Ευρώπη μπορεί να μην είναι η πιο δυναμική αγορά για φρέσκα προϊόντα, αλλά σίγουρα θα παραμείνει η πιο σημαντική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό των εξαγωγών φρούτων που εισέρχονται στην Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 45% και 70%. Εξάλλου, η Ευρώπη είναι ένας μεγάλος παραγωγός νωπών οπωροκηπευτικών, με το 12% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής. Για πολλά προϊόντα, όπως τα μήλα ή τα κρεμμύδια, η Ευρώπη πέρασε από το να είναι καθαρός εισαγωγέας σε καθαρό εξαγωγέα τα τελευταία χρόνια.Νέα έκθεση τάσεων για τις «Ανακατατάξεις στα Δίκτυα Διανομής»
Κοιτάζοντας το μέλλον – δεν θα θέλαμε όλοι να μάθουμε τι θα συμβεί; Η νέα έκθεση της FRUIT LOGISTICA αναφέρεται στις τάσεις και τις μελλοντικές προοπτικές τις οποίες μπορεί και πρέπει να αναμένει η βιομηχανία εμπορίας φρούτων. Ενώ η Έκθεση Τάσεων του 2017 αφιερώθηκε στο «εμπόριο φρούτων 2025», η φετινή Έκθεση Τάσεων εξετάζει το θέμα «Διαταραχή της Διανομής», εστιάζοντας σε ένα στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας: το εμπόριο.

Η αγορά για τα νωπά οπωροκηπευτικά καθίσταται όλο και περισσότερο παγκοσμιοποιημένη και διασυνδεδεμένη. Αυτό, με τη σειρά του, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονται τα νωπά προϊόντα από την προέλευσή τους στον τελικό προορισμό τους. Η αλυσίδα εφοδιασμού με τα οπωροκηπευτικά βρίσκεται σε διαρκή ροή, καθώς διαμορφώνεται και ανασχηματίζεται από την εμφάνιση νέων αγορών και τις αλλαγές στη ζήτηση των καταναλωτών. Οι δρώντες κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού – από τους καλλιεργητές έως τους λιανοπωλητές – επεκτείνονται και εδραιώνονται. Η πρόοδος τους συμπίπτει με μια αξιόλογη προσπάθεια προς μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μια τάση που υποστηρίζεται από τη φαινομενικά ασταμάτητη τεχνολογική πρόοδο. Η έκθεση αυτή εξετάζει λεπτομερώς τις εξελίξεις στον επιχειρηματικό κόσμο και τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεάσουν τις επιχειρήσεις οπωροκηπευτικών. Επικεντρώνεται σε τρεις τομείς – ψυκτικοί θάλαμοι αποθήκευσης και διακίνησης, αύξηση του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου και η υπηρεσία εστίασης.

Η νέα Έκθεση Τάσεων αναπτύχθηκε από τους ειδικούς του οίκου Oliver Wyman, συμβούλου μάνατζεμεντ της Messe Berlin που διοργανώνει τη Fruit Logistica, και θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Media Preview και του Fruitnet World of Fresh Ideas την προηγούμενη ημέρα της έκθεσης. Στη συνέχεια, θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της FRUIT LOGISTICA.


Πυξίδα του εμπορίου φρούτων
Το πρόγραμμα υποστήριξης της FRUIT LOGISTICA θα ξεκινήσει από το «Fruitnet World of Fresh Ideas» – μια εμπειρία πολυμέσων που θα οδηγεί τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι γεμάτο έμπνευση μέσα από την παγκόσμια αλυσίδα αξίας. Συνολικά τέσσερεις εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι σημερινές και οι μελλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία θα παροσιαστούν: Στο Κέντρο Logistics, οι παραγωγοί, οι εξαγωγείς και οι διανομείς θα λάβουν πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να λάβουν τις σωστές υλικοτεχνικές αποφάσεις για τη μεταφορά των αγαθών τους. Στο Future Lab της FRUIT LOGISTICA, παρουσιάζονται έννοιες που θα εμπλουτίσουν τις βιομηχανίες φρούτων και λαχανικών με καινοτομίες και θα συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτιστοποίηση της αλυσίδας αξίας μέσα στα επόμενα χρόνια. Το Φόρουμ για τα Φρέσκα Προϊόντα (Fresh Produce Forum) θα ασχοληθεί με ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος με επαγγελματικές απαντήσεις από εμπειρογνώμονες. Τέλος, στη φετινή FRUIT LOGISTICA υπάρχει επίσης πλατφόρμα για τεχνολογικές παρουσιάσεις (Tech Stage) για να τονίσουν τη σημασία των τεχνικών λύσεων για τη βιομηχανία.

Βραβεία καινοτομίας 2018
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στις 9 Φεβρουαρίου θα αποκαλυφθεί ο νικητής από τη λίστα με τις 10 υποψηφιότητες στα περίφημα βραβεία καινοτομίας Fruit Logistica Innovation Award (FLIA). Τις πιο πολλές συμμετοχές ήτοι τρεις έχει η Γερμανία, ακολουθούν Ισπανία και Ολλανδία με δύο και από μια έχουν Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία και Βέλγιο.


ΠΗΓΗvideo:best-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad