Mια εκπληκτική βραδιά στο «Καλογεροπούλειο" - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Mια εκπληκτική βραδιά στο «Καλογεροπούλειο"



Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας πρόσφερε εχθές μια εκπληκτική βραδιά στο «Καλογεροπούλειο Ίδρυμα» Κορίνθου, στην παρουσίαση του βιβλίου «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός βραχίονα 182641».
Το βιβλίο περιγράφει το οδοιπορικό του Άρτινού Εβραίου Ισαάκ Μιζάν από το Κομμένο της Αρτας στο Άουσβιτς, που επέζησε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης, διαψεύδοντας κάθε λογική προσδοκία αλλά και την ίδια τη στρατηγική πρόθεση των εγκεφάλων και εκτελεστών αυτής της φρίκης !

«Ισαάκ Μιζάν , Αριθμός βραχίονα 182641»


Πρόκειται για την παρουσίαση ενός πολυσχιδούς μυθιστορήματος,
εξαιρετικά γραμμένου και αφορά στο  οδοιπορικό του Ισαάκ Μιζάν
- του τελευταίου εναπομείναντα εν ζωή - από την Άρτα
στα στρατόπεδα Άουσβιτς - Μπιρκενάου και Μπέργκεν - Μπέλζεν .
Το βιβλίο αποτυπώνει, φυσικά, τον ψυχικό κόσμο του ήρωα που εξοικειώνεται, μέσα σ' ένα θλιβερό εφιαλτικό τοπίο, με την απερίγραπτη βία και το θάνατο, αλλά πορεύεται άγρυπνος πάνω απ' τους καπνούς και τις στάχτες αγαπημένων προσώπων.
Σκοπός του, ωστόσο, είναι να κρατήσει αναμμένη τη φλόγα πάνω απ' τις μαρτυρικές μορφές εβδομήντα περίπου χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που έσβησαν μέσα στα κρεματόρια και δεν επέστρεψαν ποτέ στην πατρίδα τους. Αλλά ταυτόχρονα να καταγγείλει όλη τη βιομηχανία θανάτου που ενσαρκώνει ο ναζισμός και να μοιραστεί με τον αναγνώστη του την αγωνία ενός κόσμου που αναπνέει ακόμα το δηλητήριο της ναζιστικής και φασιστικής ιδεολογίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad