Δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί στις μίζες Novartis - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί στις μίζες Novartis



Οι εμπλεκόμενοι οκτώ πρώην υπουργοί Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης κατείχαν υπουργικό θώκο από το 2006 έως τις αρχές του 2015
Από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας
Ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία, ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα
Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε ο Τζανακόπουλος
H Novartis αρχίζει να ξηλώνει το παλιό πολιτικό σκηνικό. Η υπόθεση με τις μίζες της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας Novartis, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης παίρνει άλλη διάσταση αφού ερευνάται η εμπλοκή δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Documento, το οποίο αναδημοσιεύει το altsantiri.gr, στη δικογραφία εμπλέκονται οι:

Άδωνις Γεωργιάδης
Ανδρέας Λοβέρδος
Ευάγγελος Βενιζέλος
Δημήτρης Αβραμόπουλος
Γιάννης Στουρνάρας
Ανδρέας Λυκουρέντζος
Μάριος Σαλμάς
Γιώργος Κουτρουμάνης

και οι:

Αντώνης Σαμαράς
Παναγιώτης Πικραμμένος.

Δείτε επίσης: Έρχονται νέες κακουργηματικές διώξεις για το σκάνδαλο της Novartis

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η σχετική δικογραφία κατά το ένα σκέλος θα διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Οι εμπλεκόμενοι οκτώ πρώην υπουργοί Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης κατείχαν υπουργικό θώκο από το 2006 έως τις αρχές του 2015, με βάση τις ίδιες πηγές.

Από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας όσον αφορά τους 10 πρώην υπουργούς.

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS, για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα, όσο αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, επισκέφθηκε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η Ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Τζανακόπουλου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες.

Επίσης, ο υπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την έρευνα τα ξημερώματα του Σαββάτου και τις ενέργειες της Ελληνικής Δικαιοσύνης.


«Ο τρόπος με τον οποίο τιμολογούνταν τα φάρμακα ήταν διαμορφωμένος ώστε να προφυλάσσει συγκεκριμένες εταιρείες, τα σχετικά ποσά όσον αφορά τη Novartis φτάνουν ως τα 4,5 δισ. ευρώ περίπου, τα τελευταία 6 με 7 χρόνια», είχε πει πριν ακριβώς έναν χρόνο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad