Δημοπράτηση έργων στο λιμάνι του Κιάτου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Δημοπράτηση έργων στο λιμάνι του Κιάτου


Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων ανοίγει το δρόμο για να δημοπρατηθούν τα μεγάλα έργα τα οποία θα το μετατρέψουν σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών, χωρίς όμως να χάσει εντελώς τον εμπορικό χαρακτήρα του

Σε αναπτυξιακό πώλο με ολοκληρωμένη διαχείριση και υποδομές που θα αποφέρει έσοδα στην τοπική κοινωνία μετατρέπεται το λιμάνι του Κιάτου. Το χρονοδιάγραμμα των έργων περιλαμβάνει δύο φάσεις: Στην Α΄ φάση  των εργασιών προβλέπεται η επέκταση προσήνεμου μώλου αλιευτικού καταφυγίου κατά 40 μέτρα, και έχει προϋπολογισμό 870.000€. Στην Β΄ φάση των εργασιών θα δημιουργηθεί καταφύγιο τουριστικών σκαφών, θα κατασκευαστούν βοηθητικά κτήρια, ημιυπαίθριοι χώροι και στέγαστρα, θα διαμορφωθούν χερσαίοι χώροι, πλωτές προβλήτες και αγκυροβόλια, ενώ θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Η Β΄ φάση που έχει προϋπολογισμό πάνω από 4 εκατ. € είναι και η πιο σημαντική, διότι θα μετατρέψει το λιμάνι του Κιάτου σε έναν σύγχρονο λιμένα ικανό να υποδεχθεί θαλάσσιο τουρισμό, να υποστηρίξει και να αποδώσει τα οφέλη του στην τοπική κοινωνία.

Ο θαλάσσιος τουρισμός, ο οποίος αποτελεί ένα μεγάλο τμήμα της τουριστικής βιομηχανίας, μπορεί να λειτουργήσει αλληλεπιδραστικά, ως τροφοδότης σε άλλες κατηγορίες τουρισμού στην περιοχή του δήμου Σικυωνίων, αλλά και γενικότερα της βόρειας παραλιακής Κορινθίας. Μπορεί να φέρει τον επισκέπτη σε επαφή με τα πολιτιστικά, θρησκευτικά, ιστορικά και άλλα χαρακτηριστικά του τόπου μας και να «απογειώσει» την επισκεψιμότητα και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.



ΠΗΓΗ:kavosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad