Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Κέντρα Υγείας και πρώην ιατρεία του ΙΚΑ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Κέντρα Υγείας και πρώην ιατρεία του ΙΚΑ


Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα περάσουν σταδιακά τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και τα πρώην  ιατρεία του ΙΚΑ, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο της Ν.Δ., τα βασικά σημεία του οποίου παρουσιάζει σήμερα η A.V.

Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο δεν αναφέρει ρητώς την ανάγκη για ανάλογη και αντίστοιχη μεταφορά οικονομικών πόρων από την κεντρική διοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου η τελευταία να είναι σε θέση να ανταποκριθεί επαρκώς στην ανάληψη της περιγραφόμενης νέας αρμοδιότητάς της, η ως άνω πρόταση του κυβερνητικού σχεδίου της Ν.Δ. υιοθετεί τις εισηγήσεις σειράς αυτοδιοικητικών στελεχών, τόσο της κεντροδεξιάς όσο και του χώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Επίσης, το κυβερνητικό σχέδιο της Ν.Δ. για την Υγεία προβλέπει μεταξύ άλλων την ελεύθερη επιλογή συγκεκριμένου οικογενειακού γιατρού από τους πολίτες, καθώς και την εγκατάσταση του επαγγελματικού management με δεσμευτικούς στόχους για τη διοίκηση των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας, όπως και την τάχιστη εξυπηρέτηση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, με εκτέλεση ραντεβού εντός εικοσιτετραώρου με τους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

ΠΗΓΗ:athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad