Αν το τσιγάρο σκοτώνει, οι άνθρωποι να δεις τι κάνουν - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Αν το τσιγάρο σκοτώνει, οι άνθρωποι να δεις τι κάνουν


Κοίταξε τώρα. Καπνίζω. Καπνίζω με ατελείωτη μανία κι ο καπνός γεμίζει όλο μου το είναι. Πού είσαι να με αποτρέψεις, να με σταματήσεις απ’ τη συνήθεια που σιχαίνεσαι τόσο πολύ; Μου έλεγες ότι το τσιγάρο θα με σκοτώσει. Μέγα λάθος. Θέλεις να σου πω εγώ τι σκοτώνει; Η απουσία σκοτώνει, ο χωρισμός σκοτώνει.

Ναι, κάθε χωρισμός είναι μια μικρή απώλεια. Ξέρεις, λοιπόν, πόσες φορές πέθαινα για σένα; Πόσες σε ξόρκισα κι άλλες πόσες σε σκότωσα; Αμέτρητες! Κι όμως εσύ εκεί, φοίνικας. Να αναγεννιέσαι ξανά και ξανά απ’ τις στάχτες σου.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν πεθαίνει, παρά μόνο όταν πάψουμε να τον θυμόμαστε. Κι εγώ δε σε ξεχνάω ούτε για μια γαμημένη στιγμή. Δε θέλω να σε ξεχάσω. Ό,τι κι αν κάνω είσαι πάντα εκεί, ρε γαμώτο, γιατί ό,τι κι αν είπα εκείνο το βράδυ ήταν ψέμα. Γιατί ό,τι λέω από εκείνο το βράδυ είναι ψέματα, ψέματα στον εαυτό μου, ψέματα στους γύρω μου, ψέματα σε όλους.

Και προσπάθησα, στ’ αλήθεια, θέλω να με πιστέψεις ότι το προσπάθησα. Σε έκλαψα με όλες τις τιμές. Τι κι αν είπα πως ο άνεμος θα σκορπίσει τις αναμνήσεις μου στη θάλασσα. Τι κι αν ορκίστηκα πως θα ξεχάσω τη μυρωδιά, πως θα αποτινάξω μια και καλή τις αμυχές που έχω στην ψυχή μου; Αυτές θα μείνουν για πάντα. Κι εγώ μια ζωή θα υποκρίνομαι πως δεν υπάρχεις πια.

Και κάθε πρωί θα σε σκοτώνω και κάθε βράδυ θα σε ανασταίνω. Και θα σιχαίνομαι τον εαυτό μου για το πώς έχω καταντήσει και θα θέλω να ουρλιάξω μέχρι να κλείσει η φωνή μου. Και να τρέξω χωρίς να ξέρω πού να πάω, μόνο να ξεφύγω από σένα. Αλλά ποτέ δε θα τα καταφέρω γιατί σε κουβαλάω μέσα μου.

Κι έπειτα πάλι να σε μισώ, αλλά ποτέ δε θα καταφέρω να σε μισήσω.  Και με ένα μαχαίρι θα σκίζω και θ’ ανοίγω πάλι τις πληγές μου. Εγώ, η ανόητη. Ο θύτης και το θύμα σου, το εκούσιο πιόνι σου σε μια παρτίδα σκάκι που πάντα θα χάνω. Κάποτε σου είχα πει ότι θα πέθαινα για σένα και να που το έκανα. Είμαι νεκρή. Όλα περνάνε, μα τίποτα δε με αγγίζει πια.

Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη



ΠΗΓΗ:pillowfights.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad