"Το νερό από τη Στυμφαλία είναι κοινωνικό αγαθό που δικαιούνται όλοι οι Κορίνθιοι και Σικυώνιοι" - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

"Το νερό από τη Στυμφαλία είναι κοινωνικό αγαθό που δικαιούνται όλοι οι Κορίνθιοι και Σικυώνιοι"


Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις και εξώδικες ειδοποιήσεις σχετικά με την παροχή πόσιμου νερού από τη Στυμφαλία θεωρώ χρήσιμη την κοινοποίηση της θέσης της Συμμαχίας Πολιτών.

1. Υπάρχει αρκετή ποσότητα νερού στη Στυμφαλία για να καλύψει τις ανάγκες όλου του δήμου Κορινθίων και Σικυωνίων όπως αποδεικνύουν όλες οι σχετικές μελέτες ( με χρήση και των πηγών και των γεωτρήσεων σε Κεφαλάρι και Κλημέντι ) . Η επικουρική χρήση των λοιπών γεωτρήσεων ίσως είναι απαραίτητη για μικρό χρονικό διάστημα σε περίοδο αιχμής.

2. Οι ανάγκες του δήμου Κορινθίων με 65.000 καταναλωτές είναι 5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως –ποσότητα για την οποία αρκούν οι υπάρχουσες σωληνώσεις και αντλίες  και έχει ληφθεί σχετική άδεια χρήσης νερού.

3. Οι  λόγοι  που δεν έχει όλος ο δήμος Κορινθίων σήμερα νερό Στυμφαλίας είναι ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα δίκτυα πχ σε Άσσο,  Λέχαιο , Περιγιάλι και δεν έχουν ελεγχθεί οι πολλές διαρροές και παράνομες συνδέσεις . Όταν οι δυο αυτοί λόγοι τακτοποιηθούν και αυτό μπορεί να γίνει εύκολα και σύντομα μπορεί να έχει όλος ο δήμος νερό Στυμφαλίας.

4. Ο δήμος Σικυωνίων έχει εγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και τις σχετικές άδειες για υδροδότηση για τις ανάγκες όλου του δήμου πράγμα που δικαιούται από τη Στυμφαλία, Κεφαλάρι, Κλημέντι.

5. Είναι απορίας άξιο με βάση τα παραπάνω γιατί υπάρχουν διενέξεις ανάμεσα στους δήμους Κορινθίων και Σικυωνίων. Αν έχουν δοθεί υποσχέσεις από το δήμο Κορινθίων για αντισταθμιστικά πρέπει να τηρηθούν και νέα έργα μπορούν από κοινού να προωθηθούν.

6. Αποτελεί λάθος του δήμου Κορινθίων η ολιγωρία στην αγορά των οικοπέδων όπου έχει δοθεί άδεια γεωτρήσεων που μάλλον έχει λήξει .

7. Είναι επίσης λάθος το χειμώνα να χύνεται το νερό στη θάλασσα και να μην ελέγχεται η ροή στην σχετική σήραγγα του Αδριάνειου υδραγωγείου.

8. Ένα ακόμα λάθος είναι η μη αξιοποίηση των Στυμφάλιων την καταγωγή που είναι κάτοικοι Κορίνθου,  γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα και μπορούν να είναι η γέφυρα συνεννόησης των δυο δήμων.

9. Προτείνουμε διαδημοτική συνεργασία και στο θέμα της ύδρευσης αλλά και σε άλλα θέματα αρδευτικά ,εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα , εγκιβωτισμού της λίμνης Στυμφαλίας κλπ.

10. Η συνεργασία των δήμων με την περιφέρεια , την διεύθυνση υδάτων και το αρμόδιο υπουργείο μπορεί και πρέπει να δώσει λύση στα παραπάνω ζητήματα και όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν το πόσιμο νερό που είναι κοινό αγαθό.



Περισσότερες πληροφορίες:



Βασίλης Νανόπουλος,

επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων

Από:Δελτίο τύπου 14.3.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad