Β.Νανόπουλος : Το νερό επαρκεί για όλους. Σωστή αξιοποίηση χρειάζεται. - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Β.Νανόπουλος : Το νερό επαρκεί για όλους. Σωστή αξιοποίηση χρειάζεται.


Συνέντευξη τύπου σχετικά με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα γύρω από το νερό της Στυμφαλίας, έδωσε ο επικεφαλής της "Συμμαχίας Πολιτών" και της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.

Ο Βασίλης Νανόπουλος εστίασε στο γεγονός ότι οι μελέτες που έχουν εκτελεστεί δείχνουν πως το νερό επαρκεί για να καλύψει τόσο της ανάγκες του Δήμου Κορινθίων, όσο και του Δήμου Σικυωνίων. Ωστόσο, σημαντικές παραλείψεις από πλευράς του Δήμου Κορινθίων έχουν συντελέσει στο να μην αξιοποιούνται επαρκώς τα διαθέσιμα ύδατα, όπως έργα τα οποία πρέπει να γίνουν αφενός για να υδροδοτηθεί ολόκληρος ο Δήμος Κορινθίων και αφετέρου για να αξιοποιηθούν καλύτερα οι ποσότητες και να ελεγχθούν απώλειες που υπάρχουν στο δίκτυο.

Όπως ανέφερε, το μεγάλο στοίχημα είναι η διαδημοτική συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων, σε αντιδιαστολή με την στείρα αντιπαράθεση που παρατηρείται και η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Οι λύσεις υπάρχουν, αρκεί να παρθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Για ακραίες δε περιπτώσεις, θα πρέπει πάντα να είναι έτοιμες προς αξιοποίηση οι διάφορες εφεδρείες τις οποίες επίσης διαθέτει ο Δήμος Κορινθίων και δεν τις εκμεταλλεύεται.

Τέλος τόνισε, ότι αντί να δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ των δύο Δήμων, πρέπει να αξιοποιηθούν οι πολίτες των δύο περιοχών που έτσι και αλλιώς δραστηριοποιούνται από κοινού σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και από κοινού να αντιμετωπιστούν ζητήματα που τους απασχολούν σε επίπεδο υποδομών.

Αν ο Δήμος Κορινθίων και ο Δήμος Σικυωνίων κινηθούν από κοινού προς την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, σε κλίμα συνεργασίας, τότε τα όποια προβλήματα θα αντιμετωπιστούν επιτυχώς. Είναι λοιπόν απαραίτητη η συνάντηση και η συνέργεια των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να σχεδιαστούν σωστά και να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν αυτές οι δράσεις.


Δείτε το σχετικό βίντεο :




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad