Τζανακόπουλος αδειάζει Παπαχριστόπουλο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Τζανακόπουλος αδειάζει Παπαχριστόπουλο


Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε στην ενημέρωση των συντακτών να πει πως «η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία», διαψεύδοντας τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλο ο οποίος δήλωσε πως «ο κ. Σαββίδης είχε κάποιες φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση, δεν το αρνούμαι, αλλά είναι κάτι που θα περάσει».


Ωστόσο, όντας προσεκτικός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί να διευκολύνει οποιαδήποτε επένδυση που μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας». Και αναφερθείς στα του ποδοσφαίρου, επανέλαβε πως «το πρωτάθλημα δεν θα ξαναρχίσει σε βαθμό που οι αρμόδιοι θα καταθέσουν προτάσεις τέτοιες που να εγγυώνται ασφάλεια των αγώνων και εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου». Τόνισε, δε, ότι «η μπάλα βρίσκεται στην ΕΠΟ και στη Σούπερ Λίγκα».

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις για το ασυμβίβαστο, είπε ότι «έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όχι με το αυτοδιοίκητο».

Αναλυτικά οι απαντήσεις:

Για τα Σκόπια: «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Το σχέδιο τυγχάνει επεξεργασίας από το υπουργείο εξωτερικών και προγραμματίζεται επίσκεψη του κ. Κοτζιά στη γείτονα. Βαδίζουμε σε έναν αρκετά θετικό δρόμο αυτή τη στιγμή».
Για Στουρνάρα: «θεωρουμε ότι υπάρχει θέμα, κυρίως γιατί ο κ. Στουρνάρας δεν θεώρησε αναγκαίο να μιλήσει για την επαγγελματική του σχέση και τους δεσμούς που είχε με την εταιρεία. Οφείλει να δώσει πιο πειστικές απαντήσεις».
Για ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να κινηθεί στη βάση μιας λογικής εντυπωσιασμού, παραγωγής θορύβου. Αυτή τη στιγμή η Προκαταρκτική πρέπει να κινηθεί με τρόπο που να διευκολύνει διαλεύκανση της υπόθεσης. Αυτό είναι αρμοδιότητα της προκαταρκτικής και όχι της κας Σπυράκη, του πρωθυπουργού ή εμού».
Για δηλώσεις Παπαχριστόπουλου και σχέσεις με  Σαββίδη: «η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία. Προσπαθεί να διευκολύνει οποιαδήποτε επένδυση που μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας. Κανένα άλλο σχόλιο δεν έχω επ’ αυτού».
Για το ποδόσφαιρο: «Ο διαχωρισμός μεταξύ βορρά και Νότου έχει καλλιεργηθεί ότι πολλές δεκαετίες κυβερνήσεις έδιναν σημασία στην Αθήνα . Για να μπορέσει αυτό το τραύμα να επουλωθεί χρειάζεται χρόνος. Εμείς δεν εμμένουμε σε τέτοιου τύπου διαχωρισμούς. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει διαχωρισμούς. Ήδη έχουμε δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτούμε επανέναρξη πρωταθλήματος αν δεν κατατεθεί πλαίσιο που να εγγυάται την ασφάλεια».
Για το ασυμβίβαστο: «η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια σειρά από ιδέες και προτάσεις. Το πρωτάθλημα δεν θα ξαναρχίσει σε βαθμό που οι αρμόδιοι θα καταθέσουν προτάσεις τέτοιες που εγγυώνται ασφάλεια των αγώνων και εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η μπάλα βρίσκεται στην ΕΠΟ και στην σουπερ λίγκα. Το ασυμβίβαστο έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όχι με το αυτοδιοίκητο».
Για κράτηση αξιωματικών: «τέτοια περιστατικά ήταν συνήθη στο παρελθόν. Το αν θα μετατραπεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο σχετίζεται με το κατηγορητήριο που ο Τουρκος εισαγγελέας δεν έχει αποφασίσει. Αυτό σχετίζεται με τις αποφάσεις που θα πάρει η Τουρκική δικαιοσύνη. Έχουμε υπομονή».
Για ονομασία ΠΓΔΜ: «σύνθετη ονομασία, ergma omnes για όλες τις χρήσεις. Επιβάλλεται η συνταγματική αναθεώρηση. Θα αφορά και την ονομασία και αλυτρωτικές θέσεις που περιλαμβάνονται στο σύνταγμα της γείτονος ».
Για Σύνοδο και Τουρκία: «αν υπάρξει αρνητική εξέλιξη θα μελετήσουμε όλες τις κινήσεις, δεν θα εγείρουμε τέτοιο ζήτημα».
Για Novartis: «απευθύναμε συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Στουρνάρα αν έχει υπογράψει και άλλες συμβάσεις και επέλεξε να μην αναφερθεί σε αυτούς τους δεσμούς με την εταιρεία και αν διατηρούσε προνομιακές σχέσεις με διευθυντικά στελέχη της εταιρείας. Για τον κ. Σαμαρά προκύπτει μια πλήρης και καταιγιστική διάψευση των ισχυρισμών του, ότι δηλαδή δεν τον συνάντησε ενώ ο κ. Φρουζής έχει ιδιόχειρο σημείωμα».
17 Share Tweet Share Share Mail
Σχετικά άρθρα


Πηγήiefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad