Δύο πρωταθλήματα έφεραν οι αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Δύο πρωταθλήματα έφεραν οι αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων


Δύο πρωταθλήματα έφεραν στο Κιάτο οι αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων, με τη λήξη του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νότιας Ελλάδας, που ολοκληρώθηκε χθες 25 Μαρτίου στο Αίγιο.

Πρωταθλητής με σκάφη τύπου Optimist, ανακηρύχθηκε, για δεύτερη μάλιστα συνεχόμενη χρονιά ο 12χρονος Γιώργος Γκιζαριώτης και Πρωταθλητής Όμιλος της Περιφέρειας, για δεύτερη φορά στη σύντομη ιστορία του, αναδείχθηκε ο Ιστ.Ο. Σικυωνίων.

Αξιοσημείωτο, από το 2014 που ιδρύθηκε ο Ιστ.Ο. Σικυωνίων μέχρι και σήμερα οι αθλητές του πήραν μέρος σε 4 περιφερειακά πρωταθλήματα και κατέκτησε τα 7 από τα 16 προκηρυχθέντα πρωταθλήματα.

Έντεκα όμιλοι και 101 αθλητές έδωσαν το παρών στον αγώνα που διοργανώθηκε με επιτυχία, το τριήμερο 23-25 Μαρτίου, από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αιγίου «Ο Ποσειδών». Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες προβλημάτισαν τους αθλητές, κορύφωσαν τον ανταγωνισμό, έφεραν ανατροπές και κράτησαν όλους σε αγωνία μέχρι και την τελευταία κούρσα. 

Ο Γιώργος Γκιζαριώτης, που ξεκίνησε τις κούρσες της τελευταίας μέρας από την 3η θέση,  πήρε την τελευταία μέρα 2 πρώτες θέσεις, προσπερνώντας τον Τάσσο Μάλλιο (ΝΑΣΚ Αίολος) και τον Παναγιώτη Σπανό (ΝΟ Άσσου) και αναδείχθηκε πρωταθλητής. Στη δεύτερη θέση ο Τάσος Μάλλιος, ενώ ο Νικόλας Γεωργόπουλος (ΙΟ Πατρών) εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του Σπανού, ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου.

Δύο ακόμα αθλητές του Ιστ.Ο.Σ., ο 10χρονος Γιώργος Θεοδωρόπουλος (θυμηθείτε αυτό το όνομα) και ο Γιώργος Στριμμένος, τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα του αγώνα και προσέφεραν τους πιο πολύτιμους βαθμούς για την ανάδειξη του Ιστ.Ο.Σ σε πρωταθλητή Περιφέρειας. Με εκπληκτικές για την ηλικία και εμπειρία του κούρσες ο Θεοδωρόπουλος, πήρε την 8η θέση της γενικής κατάταξης και την 2η στα παιδιά μέχρι 11 χρόνων, ενώ ο έμπειρος αλλά «σωματώδης» Στριμμένος τερμάτισε 10ος. Ο Χρήστος Πιτσαδιώτης δεν κατάφερε να κρατήσει το πλεονέκτημα και τη θέση που του έδωσαν οι καλές του κούρσες και τερμάτισε τελικά στην 32η θέση. Εξαιρετική εμφάνιση όμως και για τα «πιτσιρίκια» του Ιστ.Ο.Σ.  τους 9χρονους Ευάγγελο Δανιήλ και Πάνο Νικολακάκη, και τον 8χρονο Θάνο Θεοδωρόπουλο. Ο Ευάγγελος πήρε την 7η θέση ανάμεσα στα 11χρονα αγόρια και ο Πάνος με το Θάνο την 14η και 15η αντίστοιχα, αποδεικνύοντας ότι η «ομάδα» έχει βάθος.

Πολύ καλή εμφάνιση και για τους αθλητές μας της ομάδας Laser. Σε μια κατηγορία που απευθύνεται σε παιδιά πάνω από 15 χρόνων οι 14χρονοι και νεοφώτιστοι στην κατηγορία αυτή Γιώργος Λυμπερόπουλος και Σωτήρης Κωνσταντινίδης, μετά από μεγάλο αγώνα εξασφάλισαν την 12η και την 18η θέση αντίστοιχα. Άτυχη η Άννα Μαρία Βασιλείου που, λόγω αέρα, έχασε στις τελευταίες κούρσες το κύπελλο της τρίτης στα κορίτσια, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση.

Επόμενος στόχος για τους «Γιώργηδες» του Ομίλου, η διεκδίκηση μιας θέσης στην εθνική ομάδα Optimist, το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η αποδεδειγμένα εξαιρετική δουλειά του πολυνίκη (7 συνεχόμενα πρωταθλήματα περιφέρειας) προπονητή μας, Γιώργου Γιαβούρογλου, δίνει σε όλους μας ελπίδες για την κατάκτηση ενός ακόμα δύσκολου στόχου.   

Από το Δ.Σ. του Ιστ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad