Εκτός Μητρώου κινδυνεύουν να μείνουν συνεταιρισμοί - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Εκτός Μητρώου κινδυνεύουν να μείνουν συνεταιρισμοί


Να παραμείνουν εκτός Μητρώου κινδυνεύουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, των οποίων ο κύκλος εργασιών τους σε βάθος τριετίας, δεν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, το παραπάνω ποσό, μειώνεται στις 10.000 ευρώ σε ότι έχει να κάνει με τους γυναικείους συνεταιρισμούς, τους συνεταιρισμούς βιολογικών προϊόντων, τους συνεταιρισμούς σε νησιά εκτός Κρήτης και Εύβοιας όπως και για τους συνεταιρισμούς σε ορεινές περιοχές.

Εκτός κινδυνεύουν να μείνουν και οι συνεταιριστικές οργανώσεις (ΑΣ, ΚΑΣ, ΚΕΑΣ, ΑνΣ, ΕΑνΣ και ΑΕΣ) όταν δεν υποβάλλουν οικονομικές καταστάσεις τριών συνεχόμενων διαχειριστικών χρήσεων, για έξι μήνες.

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια «οι διαγραφόμενοι, εφόσον δεν συμφωνούν με την απόφαση διαγραφής, έχουν δικαίωμα ένστασης, ενώπιον του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντός προθεσμίας ενός μηνός από τη γνωστοποίηση της πράξης της αρμόδιας αρχής» και στη συνέχεια «ο υπουργός αποφαίνεται επί της ενστάσεως εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών».

Τέλος, υπογραμμίζεται πως «οι ΑΣ αν δεν τροποποιήσουν το καταστατικό τους σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4384/2016 μέχρι 26 Απριλίου 2017 διαγράφονται από το Μητρώο» ενώ «οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο του ν.4015/2011 δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της παρούσας απόφασης και δεν υποχρεούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία εγγραφής τους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad