Προτείνουμε! 5 ιστορίες για το Πάσχα των παιδιών! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Προτείνουμε! 5 ιστορίες για το Πάσχα των παιδιών!


Διανύοντας τις ανοιξιάτικες ημέρες του Απριλίου και έχοντας την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας ως πρόδρομο της Ανάστασης και της ημέρας του Πάσχa σκεφθήκαμε να προτείνουμε 5 βιβλία για τους μικρούς μας φίλους

Η περιπέτεια μιας λαμπάδας | Πηνελόπη Μωραΐτου | Εκδόσεις Σαΐτη
Μια όμορφη ιστορία που αφηγείται το ¨ταξίδι¨ μιας λαμπάδας μέσα από τις εικόνες της Πέγκυς Φούρκα. «Ήταν Σάββατο του Λαζάρου και η βιτρίνα του παιχνιδάδικου ήταν στολισμένη με μεγάλα πλαστικά κόκκινα αυγά, άσπρα χνουδωτά κουνελάκια, πολύχρωμα φαναράκια και όλων των ειδών τις πασχαλινές λαμπάδες, που καμάρωναν στολισμένες με κορδέλες, λουλούδια, καραβάκια, κουκλιά και ό,τι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου.

Ανάμεσά τους στριμωγμένο σε μια γωνιά ένα κίτρινο χλωμό κεράκι πρόβαλε δειλά το φιτιλάκι του. Το ταπεινό αυτό μικρό κεράκι έχει ένα κρυφό πασχαλινό όνειρο.

Ένα μεγάλο ταξίδι και μια απίθανη περιπέτεια το περιμένει. Ποια θα είναι η τύχη του άραγε;

Από 6 ετών και άνω.

Η Αγάπη φέρνει την Άνοιξη | Σταυρούλα Κάτσου Καντάνη | Εκδόσεις Θύρα – Σταμούλης
Με 32 σελίδες, για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών και άνω, η δεύτερη έκδοση του πασχαλινού διηγήματος της Σταυρούλας Κάτσου Καντάνη εκδίδεται από τις εκδόσεις «Θύρα». «Ένα χωριό πλάι σ' ένα ποτάμι, ένας νερόμυλος κι ένας μυλωνάς που τραγουδούν. Μα ο χειμώνας φώλιασε στις καρδιές και στη φύση και η Άνοιξη, παρόλο που το Πάσχα πλησίαζε, αρνιόταν να φανεί. Και μόνο όταν άνοιξαν οι δρόμοι της αγάπης, φύτρωσε η πρώτη παπαρούνα κι ήρθε η Άνοιξη και το Πάσχα. Η Άνοιξη και το Πάσχα της αγάπης!»
Εικονογράφηση: Μαρία Σαρρή

Ο λαγός ο Πολύδωρος και η Πουά η πασχαλίτσα | Ευσταθίου Αναστασία | Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Με την εικονογράφηση της Έλενας Παπαδημητρίου και μέσα σε 158 σελίδες, η «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» φιλοξενεί ένα παιδικό μυθιστόρημα για την άνοιξη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας, τη φιλία, τη συνεργασία και τον αγώνα να γνωρίσει κάποιος τον κόσμο αλλά και τον εαυτό του.

Με πρωταγωνιστές το κουνάβι, τη χελώνα, τη νυφίτσα και τον Πολύδωρος τον λαγό, να συναγωνίζονται για το Βασίλειο του Αγρού μέσα μια ιστορία με τα έθιμα της άνοιξης.

Πάσχα στο ξωκκλήσι | Μουρίκη Κατερίνα | Εκδόσεις: Άθως Σταμούλης
Μια ιδιαίτερη πασχαλινή ιστορία για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών με την εικονογράφηση της Ζωής Χωριατέλλη φιλοξενείται μέσα σε 32 σελίδες.

Η σύνοψη του βιβλίου περιγράφει «Τα ζώα του δάσους πληροφορούνται ότι το ξωκκλήσι του χωριού κινδυνεύει να γκρεμιστεί. Η φθορά του χρόνου είναι μεγάλη, μα οι ζημιές από την απροσεξία τους, που έβρισκαν εκεί καταφύγιο, είναι ακόμα μεγαλύτερες. Τώρα τα ζώα του δάσους το μετάνιωσαν και θέλουν να επανορθώσουν. Το εκκλησάκι πρέπει να ξαναγίνει όμορφο και να λειτουργήσει πάλι! Οι άγιες μέρες του Πάσχα πλησιάζουν! Άραγε θα βρουν κάποιον τρόπο για να δράσουν; Θα καταφέρουν να έχουν έτοιμο το εξωκκλήσι για να πανηγυρίσουν εκεί την Ανάσταση του Χριστού μας; Μέσα από ένα παραμύθι απλό αλλά και σοφό τα παιδιά παίρνουν έναν πολύ σημαντικό μήνυμα που θα τα βοηθήσει για όλη τους την ζωή.»

Η ιστορία του Πάσχα | Ρέιτσελ Έλιοτ | Εκδόσεις Ουρανός
Μια απλή και παραστατική αναδιήγηση της ιστορίας της Παλαιάς Διαθήκης, σε μετάφραση της Πηνελόπη Μωραΐτου και με την υπέροχη εικονογράφηση του Ταν Λε Σουέν, τα παιδιά θα μάθουν την ιστορία του θαύματος της Ανάστασης του Χριστού και γιατί γιορτάζουμε το Πάσχα μέσα σε 32 σελίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad