Χιλιάδες εφαρμογές Android για παιδιά παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Χιλιάδες εφαρμογές Android για παιδιά παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας



Χιλιάδες εφαρμογές Android που απευθύνονται σε παιδιά παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων, όπως αποκάλυψε έρευνα σύμφωνα με τον Guardian.

Η έρευνα εξέτασε 5.885 εφαρμογές από το US Play Store και βρέθηκε ότι οι μισές από αυτές παραβιάζουν τους κανόνες COPPA (Children’s Online Privacy Protection Act) των ΗΠΑ που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών κάτω των 13 ετών.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το 4,8% των εφαρμογών έκαναν ξεκάθαρη παραβίαση δεδομένων δημοσιεύοντας την τοποθεσία ή πληροφορίες επικοινωνίας χωρίς συναίνεση.

Το 40% των εφαρμογών μοιράζεται προσωπικές πληροφορίες χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Το 18% μοιράζεται ευαίσθητες πληροφορίες με τρίτους πιθανότατα για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων, κάτι που απαγορεύεται ρητά σε παιδικές εφαρμογές.

Το 39% των εφαρμογών παρουσιάζουν άγνοια των υποχρεώσεων τους σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας των παιδιών.

Οι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν ότι το 28% των εφαρμογών έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, ενώ το 73% μεταφέρει ευαίσθητες πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Πάντως οι εφαρμογές δεν πράττουν κάτι παράνομο, καθώς έχουν βρει μια γκρίζα ζώνη στους κανόνες COPPA που τους επιτρέπει να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.



ΠΗΓΗ:altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad