Πορτοκάλι: Αμείφθηκαν για τον ιδρώτα τους οι παραγωγοί - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018

Πορτοκάλι: Αμείφθηκαν για τον ιδρώτα τους οι παραγωγοί


Ο απολογισμός της φετινής εμπορικής περιόδου που ολοκληρώνεται για τις πρώιμες ποικιλίες πορτοκαλιού, γίνεται με ανάμεικτα συναισθήματα.

Οι τιμές από τη μία χαρακτηρίζονται ικανοποιητικές, ξεπερνώντας σε αρκετές περιοχές τις προσδοκίες των παραγωγών, σε συνδυασμό με μία καλή –δεδομένων πάντα των συνθηκών– παραγωγή. Από την άλλη, οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι καλλιεργητές, λόγω των καιρικών συνθηκών, της μικροκαρπίας, αλλά και της τριστέτσας, συνέθεσαν το μωσαϊκό της φετινής χρονιάς για το πορτοκάλι.

Με τα τρία τέταρτα περίπου των καλλιεργειών εσπεριδοειδών της χώρας να καταλαμβάνονται από πορτοκαλιές, η μεγαλύτερη παραγωγή της χώρας μοιράζεται σε 4 περιφέρειες, αυτή της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Η «ΥΧ» αναζήτησε και συνομίλησε με φορείς των περιοχών αυτών και κατέγραψε την πορεία της φετινής σοδειάς, καθώς και της εμπορικής περιόδου.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad