Καταργούνται οι πανελλήνιες εξετάσεις - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Καταργούνται οι πανελλήνιες εξετάσεις


Ανατροπή στην είσοδο στα Πανεπιστήμια αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές στην Παιδεία καθώς καταργούνται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου οι αλλαγές θα έρθουν άμεσα και ουσιαστικά θα οδηγήσουν στην σταδιακή κατάργησή των εξετάσεων μέσα σε διάστημα μερικών ετών.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά που σήμερα φοιτούν στην Α΄ Λυκείου θα μπουν στα πανεπιστήμια με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Ωστόσο το σύστημα των εξετάσεων, για ένα διάστημα, θα διατηρηθεί σε μια σειρά σχολών.

Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο κ. Γαβρόγλου αναφέρει: «Τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου. Οι εγκύκλιες γνώσεις θα ολοκληρώνονται στη Β΄ Λυκείου και η Γ΄Λυκείου θα είναι ένα είδος προπαρασκευαστικού έτους.

»Παράλληλα, θα αρχίσουμε σε ορισμένα τμήματα να καταργούμε τον κλειστό αριθμό εισακτέων και αρχίσαμε ήδη να ιδρύουμε νέα τμήματα. Η ίδρυση, επίσης, των διετών προγραμμάτων σπουδών που θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα οδηγήσει πολλούς νέους να εγγραφούν στα επαγγελματικά λύκεια, ώστε -χωρίς εξετάσεις-να εισάγονται σε αυτά τα προγράμματα».

Ο υπουργός ωστόσο δεν διευκρινίζει αν θα υπάρξει πλήρης κατάργηση των εξετάσεων για τις υπόλοιπες σχολές και πότε το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα ισχύσει και για Ιατρικές, Νομικές και πολυτεχνικές σχολές.

Διετή έτη σπουδών

Παράλληλα ο κ. Γαβρόγλου έκανε λόγο και για δημιουργία διετών προγραμμάτων σπουδών που θα παρέχουν πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τα οποία θα συνδέονται με τα Επαγγελματικά Λύκεια.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad