Γιατί τόση πρεμούρα για τη ΝΟΔΕ; | Μέρος Δεύτερο | ΟΙ ΣΚΙΕΣ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Γιατί τόση πρεμούρα για τη ΝΟΔΕ; | Μέρος Δεύτερο | ΟΙ ΣΚΙΕΣ




Γράψαμε χτες για τα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 και τις βασικές πτυχές του γενικότερου ρόλου της ΝΟΔΕ Κορινθίας τα τελευταία χρόνια.

Υπό κανονικές συνθήκες αυτές οι διαδικασίες δεν θα έπρεπε να είχαν και ιδιαίτερη σύνδεση μεταξύ τους.


Όμως, τον τελευταίο καιρό στην Κορινθία και ιδιαίτερα στην Κόρινθο παρατηρείται ένα περίεργο φαινόμενο. Με τις επίμονες αναφορές και αναλύσεις μερικών ΜΜΕ, των ίδιων κάθε φορά, σχεδόν όλες οι εκλογικές διαδικασίες που συμβαίνουν, συνδέονται με ένα νήμα με τις επόμενες δημοτικές εκλογές το 2019.

Αυτό συνέβη με τις εκλογές στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, με τις εκλογές στο Επιμελητήριο, τώρα και με τη ΝΟΔΕ Κορινθίας, πάντα κατά τις ίδιες αναλύσεις και τους ίδιους αναλυτές. Μπορεί να έχει συμβεί και στο Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Αγγελοκάστρου και να μας διαφεύγει.


Επειδή οι σκοποί όλων αυτών των ετερόκλητων οργάνων δύσκολα συνδέονται με τόση ένταση, πέρα από έμμεσους τρόπους, θα ήταν αδύνατο να δει κανείς με την πρώτη ματιά τις κοινές αναφορές.

Εκτός αν ... μπορεί να διακρίνει τις ΣΚΙΕΣ.

Σε όλες τις παραπάνω διαδικασίες εμφανίζονται οι ίδιες σκιές. Οι ίδιες σκιές που στην αρχή ήταν στο βαθύ παρασκήνιο και όσο περνάει ο καιρός γίνονται και πιο ορατές, με όλο λιγότερη διάθεση να κρυφτούν ή όλο και λιγότερη προσοχή ή πρόνοια να μην εκτίθενται τουλάχιστον εξόφθαλμα. Κρατούμενο πρώτο αυτό.


Οι ΣΚΙΕΣ αυτές κατευθύνουν ανθρώπους. Κατά εντυπωσιακό τρόπο, χωρίς πάλι ιδιαίτερη πρόνοια προφύλαξης για τους ανθρώπους αυτούς, κατευθύνουν τους ίδιους ή όμοιας συνομοταξίας ανθρώπους.

Το αποτέλεσμα είναι αυτή την περίοδο στην Κορινθία να εμφανίζονται τύποι που κάνουν για όλες τις δουλειές. Παρουσιάζονται ως οι πλέον κατάλληλοι για όλα. Δυνητικά μπορούν με την ίδια επιτυχία να γίνουν από Αρχιεπίσκοποι μέχρι ποδοσφαιρικοί μεγαλοπαράγοντες, και από τοπικοί σύμβουλοι μέχρι Πρόεδροι του Συμβουλίου Επικρατείας και γιατί όχι Πρόεδροι της Δημοκρατίας άμα λάχει.


Πίσω από όλα αυτά είναι οι ίδιες ΣΚΙΕΣ. Οι σκιές αυτές με τη σειρά τους δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να κινούνται από τα ιδιαίτερα Δημαρχείων, μέχρι τους διαδρόμους των κεντρικών της ΝΔ στην Αθήνα και από εκεί σε κερκίδες γηπέδων μέχρι τα πολιτικά εργοτάξια κτημάτων, σκαφών αναψυχής και πανηγυριών.


Οι άνθρωποι μπροστά από τις σκιές απολαμβάνουν τους ρόλους τους και την απρόσμενη αίσθηση πληρότητας που νιώθουν με την απόδοση όλων αυτών των υπεράνθρωπων ικανοτήτων που τους κάνουν κατάλληλους για όλα.


Οι σκιές όμως δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να τους αντικαθιστούν εύκολα όταν εκπληρώσουν τους σχεδιασμούς τους. Υπήρξε πρόσφατη τέτοια περίπτωση διάττοντος θηλυκού αστέρα που αφού πέρασε από την καταλληλότητα για τα ψηφοδέλτια 3-4 κομμάτων, εξελίχθηκε σε σούπερνοβα και έχει εξαφανιστεί στα πέρατα του γαλαξία. Δεύτερο κρατούμενο. Για τους μπροστινούς.


Οι μπροστινοί της επικαιρότητας θα πρέπει να προβληματιστούν για τις ΣΚΙΕΣ. Γιατί είναι ολοφάνερο ότι δεν δουλεύουν για αυτούς ακόμα και αν τώρα τους παρουσιάζουν ως κυρίαρχους. Υπάρχει μια μόνο φωτογραφία που κυκλοφόρησε μια μόνο φορά και έδειξε ίσως και κατά λάθος ένα από τα κομμάτια της μεγάλης εικόνας.


Ο ορίζοντας αυτής της εικόνας είναι πέρα από το 2019 και αν τη δουν και την κατανοήσουν οι τωρινοί τρανοί θα καταλάβουν γρήγορα πόσο μικροί είναι μπροστά της και πόσο πολύ τους δουλεύουν. Τρίτο κρατούμενο. Για όλους. 


Και ένα κρατούμενο για τις σκιές. Η αχαλίνωτη βουλιμία τους τις βγάζει χωρίς να μπορούν να κρατηθούν καμιά φορά στο ξέφωτο, με την ασίγαστη επιθυμία τους να υλοποιήσουν το μεσαιωνικό τους όνειρο και να βρεθούν στην κορυφή της τάβλας. Στα ξέφωτα όμως τα πράγματα είναι δύσκολα για τις σκιές ...


Αύριο το τρίτο μέρος. Με περισσότερη ΝΟΔΕ.



Diogenis-press.gr



ΚΡΖ






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad