Γι’ αυτό τον λόγο είσαι ακόμα single - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Γι’ αυτό τον λόγο είσαι ακόμα single


Αν αναρωτιέσαι για ποιον λόγο δεν βρίσκεσαι σε σχέση, γιατί δεν θέλεις να δεσμευτείς ή γιατί δεν βρίσκεις κανέναν/καμία να σου αρέσει, η απάντηση είναι πολύ απλή, σύμφωνα με την ψυχολόγο Melanie Schilling.

Σύμφωνα με την Independent, η ψυχολόγος υποστηρίζει ότι o λόγος που κάποιος παραμένει καιρό single είναι γιατί… σαμποτάρει στον ίδιο του τον εαυτό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα υποβαθμίζει ή παρεμποδίζει τις ευκαιρίες για κοινωνικές συναναστροφές ή για ραντεβού, δείχνοντας με κάποιον τρόπο – και χωρίς να το καταλαβαίνει – ότι δεν είναι διαθέσιμος-η.

Όπως επισημαίνει, είναι κατανοητό ότι πολλοί άνθρωποι «κλείνονται» στον εαυτό τους για να προστατευτούν από τον φόβο της απόρριψης ή επειδή δεν θέλουν να φανούν αδύναμοι.

Ωστόσο είναι διαφορετικό πράγμα να προστατεύουμε τον εαυτό μας γιατί μπορεί να πληγωθήκαμε στο παρελθόν και διαφορετικό να του βάζουμε τρικλοποδιά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, σύμφωνα με τη Schilling, που σαμποτάρουν άθελά τους τον εαυτό τους κάνουν τρεις αρνητικές σκέψεις: για τον εαυτό τους (είμαι καλύτερα μόνος/η), για τους άνδρες και τις γυναίκες (το πιθανότερο είναι ότι θα με απατήσει) και για τις σχέσεις (δεν έχω χρόνο για δεσμεύσεις).

Τι μπορεί να κάνει κανείς; Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά η Schilling υποστηρίζει ότι το πρώτο βήμα είναι να αγαπήσει κανείς τον εαυτό του. «Η συμπόνια για τον εαυτό μας και η γνώση για το ποιοι είμαστε είναι τα πρώτα βήματα για να αναπτύξουμε μια θετική σχέση» υποστηρίζει η ψυχολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad