Άνοιξε το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Άνοιξε το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών


Τη δυνατότητα να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2017 έχουν πλέον περίπου 6,5 εκατ. νοικοκυριά καθώς άνοιξε από την Πέμπτη 19 Απριλίου η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis.

Η πρόσβαση, όπως είναι γνωστό, γίνεται μέσω της ιστοσελίδες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του κάθε φορολογούμενου.

Οι αγρότες θα πρέπει, φέτος, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. Σημαντικές αλλαγές έχουν επέλθει στα φορολογικά έντυπα E1 (δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων), Ε3 (κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα) αλλά και στο έντυπο Ν (δήλωση φορολογίας νομικών προσώπων).

Υπενθυμίζεται, δε, ότι απαραίτητο για την κατοχύρωση της έκπτωση φόρου από 1.1900- 2.100 ευρώ (ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων) είναι το «ηλεκτρονικό χρήμα», δηλαδή η εξόφληση δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Οι πληρωμές με ηλεκτρονικά μέσα θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 10% για ετήσια εισοδήματα έως 10.000 ευρώ ενώ το μίνιμουμ ποσοστό ανεβαίνει στο 15% για εισοδήματα από 10.001 έως 30.000 ευρώ και στο 20% για εισοδήματα υψηλότερα των 30.001 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad