3o Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας Καλαμάτα 3-6 Μαϊου 2018 - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

3o Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας Καλαμάτα 3-6 Μαϊου 2018


Το συνέδριο είχε και Κορινθιακό άρωμα με δύο εισηγητές

To ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (University of National and World Economy), καθώς και με το Πανεπιστήμιο του Ιασίου (University Alexandru Ioan Cuza) διοργανωσε το 3o Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας (3rd International Conference in Development and Economics – I.CO.D.ECON. www.icodecon.com),από τις 3 έως τις 6 Mαΐου 2018.
Το Συνέδριο ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.


Το συνέδριο είχε και Κορινθιακό άρωμα με δύο εισηγητές:

Ο πρώτος ήταν ο Βασίλης Μπαλάφας με θέμα ομιλίας «Η αλλαγή από την την ενεργειακή ασφάλεια στην ενεργειακή κυριαρχία: Ανάμειξη οικονομίας και πολιτικής.

Η δεύτερη ήταν η Αγγελική Παπαβενετιού με θέμα ομιλίας » Διαχείριση Νομικού Ρίσκου και ανάλυση των νομικών ρίσκων»

Παρουσιάστηκαν 103 επιστημονικές εργασίες από τις 128 που έχουν υποβληθεί από 17 χώρες. Οι σύνεδροι ήταν καθηγητές Πανεπιστημίων, ερευνητές και υποψήφιοι διδάκτορες οικονομικών σχολών.

Οι εργασίες αφορούσαν την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό, το τραπεζικό σύστημα, την εκπαίδευση, την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, τα δημοσιονομικά μεγέθη κλπ, τόσο από στην Ελλάδα όσο και σε διαφορετικές χώρες.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν οι καθηγητές: Παναγιώτης Λιαργκόβας, Διονύσιος Χιόνης και Ευάγγελος Δρυμπέτας.



Πρόεδρος, τόσο της Επιστημονικής όσο και της Οργανωτικής επιτροπής του 3oυ Διεθνούς Συνεδρίου Ανάπτυξης και Οικονομίας είναι ο Δρ. Δημήτριος Π. Πετρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής -και Αντιπρύτανης- του ΤΕΙ Πελοποννήσου και Αντιπρόεδρος ο Δρ. Γεώργιος Κυριαζόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Μέγας Χορηγός του Συνεδρίου είναι το “Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια”. Χορηγοί είναι το “Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη”, και ο Δήμος Καλαμάτας.

ΠΗΓΗ:ekorinthos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad